Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Λάθη αστικής επιβίωσης που στοιχίζουν ζωές ( μέρος πρώτο ).

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα λάθη που γίνονται σε μια κατάσταση αστικής επιβίωσης, και μπορούν να στοιχίσουν πολύτιμες ζωές. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται και πιστεύουν, ότι σε μια τέτοια κατάσταση θα χρησιμοποιήσουν απλώς τα όπλα τους και θα πάρουν αυτό που χρειάζονται με μεγάλη ευκολία. Επίσης υπάρχουν και αυτοί που διαδίδουν από εδώ και από εκεί, πως είναι καλά εφοδιασμένη με προμήθειες και τρόφιμα και πως θα αντεπεξέλθουν σε μια τέτοια κατάσταση χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα. 
Προτελευταίοι έρχονται αυτοί που δεν έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικό πλάνο της κατάστασης και ένα σχέδιο επιβίωσης και πιστεύουν ότι θα επιβιώσουν διαβάζοντας βιβλία και βλέποντας βίντεο από το διαδίκτυο χωρίς να έχουν τις κατάλληλες γνώσεις η δεν έχουν κάνει πότε πρακτική στην ζωή τους. Και τελευταίοι έρχονται αυτοί που πλασάρουν λανθασμένες γνώσεις επιβίωσης και παίρνουν στον λαιμό τους πάρα πολύ αμαθή κόσμο. 
Αυτοί είναι οι χειρότεροι από όλους, δώστε μεγάλη προσοχή πριν τους πιστέψετε. Όλα τα παραπάνω είναι τέλεια παραδείγματα λαθών σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που κάνουν πάρα πολλοί άνθρωποι των πόλεων και κυρίως ονειροπαρμένοι τύπου prepper που πιστεύουν ότι τα γνωρίζουν όλα και είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα. 
Η επιβίωση δεν είναι χολιγουντιανή ταινία και τα όπλα δεν λύνουν τα πάντα όπως ισχυρίζονται πολλοί. Αν κάποιος σκέφτεται έτσι και δεν έχουν περάσει καν από το μυαλό του οι διαφορές καταστάσεις που θα συναντήσει, είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν πρόκειται να αντεπεξέλθει ούτε στο παραμικρό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβίωσή. 
Πάντα θα πρέπει να υπάρχει ένα βιώσιμο πλάνο καλά προετοιμασμένο και μελετημένο σε περίπτωση διαφυγής και επιβίωσης για να μην αποτύχετε. Οπλίστε τον εαυτό σας με διάφορες γνώσεις, πληροφορίες και τεχνικές και στην συνέχεια φτιάξτε το πλάνο σας ανάλογα με τις ανάγκες σας η της οικογένεια σας. 
Ας δούμε τώρα μερικές ασφαλής συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα. Ένα μεγάλο λάθος που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε, είναι το να λέτε για τις αποθηκευμένες προμήθειες σας όποιες και αν είναι αυτές και να μην δίνετε στίγμα των αγορών σας στον καθένα, κρατήστε το μυστικό για να μην μαθευτεί και πάρα έξω. Τέτοιες συζητήσεις κάνουμε μόνο με έμπιστα άτομα που βρίσκονται σε στενό κύκλο με εμάς αλλά και εκεί με προσοχή. Ψωνίζουμε από διαφορετικά καταστήματα τις προμήθειες που χρειαζόμαστε για να μην γνωρίζει ούτε ο καταστηματάρχης τον λόγο και ο περίγυρος του, επίσης το ίδιο ισχύει και για τα σούπερ μάρκετ. 
Κάνουμε μικρές και κατάλληλες αγορές όσο πιο συχνά μπορούμε και δεν στοκάρουμε διότι γινόμαστε και πάλι στόχος. Για την αγορά εξοπλισμού, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε πάντα μετρητά και όχι χρεωστικές κάρτες ( ο νοών νοείτω ), για τις υπόλοιπες προμήθειες που έχουν σχέση με τρόφιμα, φάρμακα και λοιπές αγορές δεν υπάρχει πρόβλημα. 
Τα παραπάνω είναι απαράβατος νόμος, διότι αν γνωρίζουν πολλοί τι κρύβετε μέσα στο σπίτι σας, κάποια στιγμή που θα έχουν ανάγκη θα σε θυμηθούν και θα ψάξουν να σε βρουν και αν μένουν και στην περιοχή σου, τόσο το χειρότερο. Η πείνα μπορεί να μετατρέψει τους ανθρώπους σε ζώα, που πάνω στην απελπισία τους θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν το φαγητό σας. 
Αποθηκεύουμε νερό, τρόφιμα, φίλτρα νερού, κιτ πρώτων βοηθειών και φάρμακα ανάλογα με τις ανάγκες μας, μικρά μαγειρικά σκευή που να μπορούν να μεταφερθούν με ευκολία, τον προσωπικό μας εξοπλισμό και γενικά ότι ο καθένας μας έχει ανάγκη να αποθηκεύσει. 
Ανά τακτά διαστήματα ελέγχουμε τις ημερομηνίες λήξεως των προμηθειών μας και στην συνέχεια τις αντικαθιστούμε με καινούργιες. 
Σκεφτόμαστε πια καταστροφή θα μπορούσε να χτυπήσει την πόλη μας, από έναν σεισμό έως μια εξέγερση και αν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε και να αντιδράσουμε σωστά εμείς και η οικογένεια μας σε μια τέτοια κατάσταση και βγάζουμε ένα σωστό πλάνο διαφυγής. 
Ελέγχουμε το σπίτι μας και ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να βγούμε από αυτό με ασφάλεια εμείς και η οικογένεια μας και στην συνέχεια ορίζουμε μια περιοχή σαν τόπο συνάντησης με φίλους του στενού κύκλου μας. 
Αναζητούμε την καλύτερη διέξοδο από την πόλη μας σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μην μας αντιληφθούν λόγο αυξημένης κινητικότητας η επικινδυνότητας, η λόγο κάποιου απρόσμενου συμβάν η φυσικής καταστροφής. Πρέπει να γνωρίζουμε από έξω και ανακατωτά την περιοχή που ζούμε και όλους τους πιθανούς τρόπους διαφυγής από αυτήν. Καλό θα είναι μια φορά τον χρόνο, να κάνουμε ένα τεστ αντοχής ( ψεύτικος συναγερμός ), για να δούμε αν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σωστά πάνω στο πλάνο που έχουμε σχεδιάσει. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν λάθη και να χρειαστούν διορθώσεις. Δεν παραβιάζουμε ποτέ τον νόμο. Σε μια εξέγερση θα υπάρξουν πολλοί που θα κοιτάξουν να βγουν κερδισμένοι λεηλατώντας διάφορες περιουσίες σπάζοντας παράθυρα καταστημάτων για να βρουν την λεία τους, πότε δεν γινόμαστε ένα με αυτούς. 
Ακόμη και αν δεν υπάρχει επιβολή του νόμου, δεν κάνουμε τίποτα που να μας ενοχοποιεί μόνο σε πολύ εσχάτη ανάγκη. Οι πιο πολλοί από αυτούς θα είναι εξοπλισμένοι με όπλα και πάνω στην σύγχυση τοις για το πλιάτσικο των προϊόντων θα σας καθαρίσουν για πλάκα χωρίς ενδοιασμούς. Ασφαλέστερο σπίτι. 
Αν σε μια κατάσταση εξέγερσης το σπίτι σας είναι το μόνο καταφύγιο που θα κρυφτείτε, καλό θα είναι να το ασφαλίσετε όσο πιο καλύτερα μπορείτε από τα κακοποιά στοιχεία και τους διαρρήκτες. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που θα τους βρείτε μόνοι σας και θα κάνετε την οικία σας ασφαλέστερη. Παίρνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις για να μην σας βρουν απροετοίμαστους. 
Η ασφάλεια σπιτιού είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που θα το αναλύσουμε σε μελλοντικό άρθρο. Άρνηση εξόδου. 
Το να απομακρυνθεί κάποιος από το σπίτι του, είναι πάρα πολύ δύσκολο και πολλοί πεθαίνουν μέσα σε αυτό αντί να το εγκαταλείψουν. Είναι επίσης επικίνδυνο να αφήσουμε το σπίτι μας αλλά αν χρειαστεί θα πρέπει να το κάνουμε χωρίς συναισθηματισμούς. Εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να καταστραφεί το σπίτι μας, το εγκαταλείπουμε και δεν μένουμε σε αυτό. 
Το ότι ζούμε δεκαετίες σε αυτό δεν πάει να πει ότι θα καούμε και μέσα σε αυτό. 
Λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια το σπίτι σας σε μια εξερχόμενη καταστροφή. 
Φίλτρα νερού.
 Όλοι μας είμαστε συνηθισμένοι στο νερό της βρύσης και ξεχνάμε πόσο γρήγορα μπορεί να μολυνθεί. Το νερό της βρύσης μπορεί να καταστεί άκρως επικίνδυνο κατά την διάρκεια φυσικών καταστροφών διότι υπάρχει περίπτωση να καταστραφούν οι σωλήνες και να διέρχονται τα μικρόβια μέσα σε αυτές κάνοντας το νερό ακατάλληλο. Επενδύστε σε ένα καλό φίλτρο νερού για να μην έχετε τέτοια προβλήματα.