Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΕΛΛΑΣ

Μην λησμονάτε την πατρίδα και τους προγόνους σας, μέγα λάθος.


ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΧΑΠΙΑ ΧΑΛΑΖΟΝΗΣ

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα αμφιλεγόμενο θέμα που έχει να κάνει με την αποστείρωση του νερού, χρησιμοποιώντας χάπια χαλαζόνης. 
Υπάρχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι η αποστείρωση με χάπια χαλαζόνης φέρνει θετικά αποτελέσματα και αυτοί που λένε ακριβώς το αντίθετο. 
Τα συγκεκριμένα χάπια, βασίζονται στο χλώριο και εξουδετερώνουν τα βακτήρια που υπάρχουν μέσα στο νερό και μεταδίδουν διάφορες ασθένειες. 
Ρίχνουμε ένα χάπι για κάθε λίτρο νερό, αν είναι πολύ βρώμικο ρίχνουμε δυο χάπια. Το αφήνουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά να δράση στην συνέχεια κουνάμε το μπουκάλι μας κάνα δυο φόρες και είναι έτοιμο για να το πιούμε. Καλό θα είναι να μην πιείτε το νερό απευθείας από το μπουκάλι, διότι δεν αφαιρεί την οργανική ύλη και θα περιέχει μικρά σωματίδια. 
Πάρτε ένα δοχείο η ποτήρι, βάλτε ένα ύφασμα και χύστε το νερό για να φιλτραριστεί. 
Το νερό θα έχει μια παράξενη μυρωδιά, αλλά σε ώρα ανάγκης θα την υποστείτε. 
Στο εμπόριο υπάρχουν επίσης και χάπια χαλαζόνης άοσμα. 
Τα χρησιμοποιούμε σε ακραίες καταστάσεις μόνο και σε περιπτώσεις που δεν έχουμε άλλη επιλογή. Να γνωρίζεται ότι τα συγκεκριμένα χάπια χρησιμοποιούνται ευρέως από τον στρατό και διάφορες επιχειρησιακές δυνάμεις ανά τον κόσμο, επίσης είναι εγκεκριμένα από το ΝΑΤΟ. Προσωπικά, προτιμάω την κλασσική μέθοδο φιλτραρίσματος και αποστειρώσεις του νερού με τον βρασμό και την χρήση αυτοσχέδιων φίλτρων. 
Σε μελλοντικό άρθρο θα μιλήσουμε και για αυτό. Στις παρακάτω φωτογραφίες που θα δείτε, έχω συλλέξει ένα λίτρο νερό από μια όχι και τόσο καθαρή πηγή και το αποστειρώνω με δυο χάπια. Σας δείχνω πρώτα το ποτήρι για να δείτε πως λειτουργεί το χάπι και στην συνέχεια το ρίχνω μέσα στο μπουκάλι με το υπόλοιπο νερό. 
Αφού έχουν περάσει δεκαπέντε λεπτά, το κουνάω λίγο και με την βοήθεια ενός μαντηλιού, το χύνω μέσα στο ποτήρι φιλτράροντας το για να φύγουν τα μικρά σωματίδια. 
Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα, να το πιω η να μην το πιω. Τελικά φίλοι μου το ήπια και αηδίασα.















ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΚΟΚΑΛΟ