Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Έλεγχος αδρεναλίνης.

Είτε κινδυνεύει η ζωή μας είτε όχι, όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση επιβίωσης η πανικού, όταν έχουμε τα νεύρα μας με κάτι που μας έχει συμβεί, η όταν είμαστε στα πρόθυρα τσακωμού, καλό θα είναι να ελέγχουμε την αδρεναλίνη μας για να μην μας τύχει κάνα απρόοπτο.

Κάθε φορά που αισθανόμαστε να απειλούμαστε από κάποιον λόγο, αυτομάτως στέλνετε στο κυκλοφορικό μας σύστημα αδρεναλίνη, με αποτέλεσμα η καρδιά μας να χτυπάει πιο γρήγορα για να στείλει περισσότερο αίμα σε περιοχές του σώματος μας που το έχουν ανάγκη.

Οι περιοχές αυτές του σώματος μας είναι τα άκρα μας και οι μυς.

Η αναπνοή μας αυξάνει τα στάδια της και γίνεται όλο και πιο γρήγορη, οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται για να βλέπουμε ακόμα πιο καλύτερα, η αίσθηση του πόνου μειώνεται με πολλή γρήγορους ρυθμούς και η ακοή μας γίνεται τόσο ευαίσθητη, που αντιλαμβανόμαστε και το παραμικρό.

Ο εγκέφαλος μας από την στιγμή που θα συμβεί αυτό, αρχίζει και δεν σκέφτεται καθαρά με αποτέλεσμα να βρίσκετε σε επίθεση για να μετρίαση τον κίνδυνο.

Δεν μπορεί να διακρίνει τις ψυχολογικές από τις σωματικές απειλές, και τις δυο τις βλέπει ίδιες.

Για αυτό, καλό θα είναι να ελέγχουμε πάντα τον εαυτό μας για να μην μας συμβεί κάτι τέτοιο και να λύνουμε τα προβλήματα μας με ηρεμία και σωστό τρόπο σκέψης, είτε βρισκόμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είτε επειδή ξυπνήσαμε με νεύρα.

Για όλα υπάρχει λύση, αρκεί να βρισκόμαστε σε ηρεμία για να μπορέσει ο εγκέφαλος μας να δουλέψει σωστά.