Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ & ΛΙΜΝΗ

Ποτέ δεν πίνουμε το νερό από την θάλασσα. Πρώτον, διότι θα πνιγούμε από το αλάτι επειδή θα είμαστε διψασμένοι, και δεύτερον το θαλασσινό νερό καταστρέφει τα νεφρά.
Το νερό της θάλασσας περιέχει περίπου 35 γραμμάρια αλάτι ανά λίτρο, αν πιούμε πολύ από αυτό καταστρέφουμε σιγά σιγά τα νεφρά μας και στην συνέχεια παθαίνουμε νεφρική ανεπάρκεια. Λένε πως αν πιούμε μικρές γουλιές και λίγες θαλασσινού νερού αυτό μπορεί και να μας σώσει την ζωή. Καλύτερα να μην επιδιώξουμε κάτι τέτοιο, εκτός και αν είμαστε ναυαγοί, τότε δεν θα έχουμε να χάσουμε και πολλά πράγματα.
Το νερό από τις λίμνες καλό θα είναι να το αποφεύγουμε, εκτός το ότι είναι στάσιμο, είναι γεμάτο με μικρόβια και μικροοργανισμούς βλαβερούς για την υγεία μας. υπάρχει ακόμα περίπτωση να έχει πεθάνει κάποιο ζώο και να μην το έχουμε αναληφθεί, η να μην το βλέπουμε. Το πιο σωστό είναι εάν βρείτε ένα ποτάμι, να ανεβείτε σε ένα ψιλότερο μέρος από αυτό, και να ρίξετε μια ματιά μέχρι εκεί που φτάνει η όραση σας, για τυχών νεκρά ζώα, όσο είναι εφικτό βέβαια. Στο μόνο νερό που δεν έχετε φόβο και μπορείτε να πιείτε άφοβα, είναι τα νερά από τρεχούμενες πηγές.
Μην πίνετε νερό ούτε από μικρές βρόχινες λιμνούλες, διότι μπορεί να υπάρχουν περιττώματα από διάφορα ζώα. Εκτός από το τρεχούμενο νερό της πηγής, όλα τα αλλά πρέπει να φιλτράρονται και να βράζονται.
Ποτέ μην πιείτε νερό από θάλασσα και λίμνη, ούτε καν να το φιλτράρετε η να το βράσετε. Θα βάλετε τον οργανισμό και την ζωή σας σε μεγάλο κίνδυνο.
Σε άλλη συζήτηση θα σας αναφέρω διάφορους τρόπους για να μπορούμε να συλλέγουμε καθαρό νερό.
Ένα καλό παράδειγμα είναι οι παρακάτω φωτογραφίες.