Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Διακόσμηση λαβής τσεκουριού.

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστούμε για να ομορφύνουν την λαβή του τσεκουριού μας είναι: μαύρο ματ σπρέι, γυαλόχαρτο με διαφορετική σκληρότητα το καθένα, πριόνι και την ταινία που βλέπετε στις φωτογραφίες για να διακοσμήσουμε την λαβή μας.
Η συγκεκριμένη ταινία έχει βελούδινη και καουτσούκ αφή και χρησιμοποιείτε κυρίως για τις λαβές στις ρακέτες του τένις. 
Είναι φθηνές και υπάρχουν στα περισσότερα καταστήματα αθλητικών. 
Αν η λαβή του τσεκουριού είναι στα μέτρα σας αφήστε την όπως είναι, αν όχι, αφαιρέστε ένα μικρο κομμάτι με το πριόνι σας. 
Στο δικό μου ήταν αρκετά μεγάλη με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου βολική στην χρήση και για αυτό την μίκρυνα λίγο. 
Στην συνέχεια, στρογγυλεύουμε τις άκρες με το γυαλόχαρτο μας για να είναι λείες και χωρίς ψεγάδια και καθαρίζουμε καλά με ένα πανάκι για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα σκόνης που δημιουργήθηκαν από την τριβή του γυαλόχαρτου. 
Καλύπτουμε το μπροστά μέρος της κόψης του τσεκουριού με χαρτοταινία για να μην χαλάσει η γυαλάδα του και το βάφουμε προσεκτικά με το σπρέι μας. 
Το περνάμε και δεύτερο χέρι αν υπάρχουν ακόμα κενά και το αφήνουμε να στεγνώσει. 
Στην συνέχεια, ξεδιπλώνουμε την ταινία και αρχίζουμε να τυλίγουμε ομοιόμορφα την λαβή του τσεκουριού μας. 
Η ταινία στην αρχή της έχει ένα σημείο με κόλλα για να κρατήσει πάνω στο ξύλο, από εκεί ξεκινάμε. Στο τελείωμα της ταινίας στην λαβή, τοποθετούμε κυκλικά την πλαστική κολλητική μεμβράνη για να την συγκρατήσει. 
Το υλικό της ταινίας είναι ιδικά κατασκευασμένο έτσι, ώστε να μην γλιστράει καθόλου από το ξύλο. Δείτε στις φωτογραφίες πως ήταν το τσεκούρι πριν και πως έγινε μετά.