Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Πινέλο και προσάναμμα από το φυτό Τραγοπώγων ο πρασόφυλλος.

Το συγκεκριμένο φυτό εκτός το ότι είναι ένα βρώσιμο φυτό που τρώγονται σχεδόν όλα τα μέρη του ακόμα και η ρίζα, μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα γρήγορο προσάναμμα και ένα αυτοσχέδιο πινέλο με μεγάλη αντοχή που δεν του φεύγουν εύκολα οι άσπρες τρίχες με την χρήση.
Για την κατασκευή του πινέλου, συλλέγουμε όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, το λουλούδι του φυτού όταν αρχίζει να κάνει σπόρο και είναι ακόμα κλειστό. 
Στην συνέχεια,το δένουμε με λίγη κλωστή πάνω σε ένα λεπτό κλαδάκι και το πινέλο μας είναι έτοιμο για χρήση. 
Σε μελλοντικό άρθρο θα μιλήσουμε για την δημιουργία φυσικών χρωμάτων από φυτά και ορυκτά. 
Αν θέλουμε τώρα να χρησιμοποιήσουμε το φυτό για προσάναμμα, συλλέγουμε το λουλούδι όταν βρίσκεται πλέων στα τελειώματα του και μοιάζει σαν τριχωτή αέρινη μπάλα. 
Τοποθετούμε την παλάμη μας πάνω από τον αποξηραμένο καρπό και στην συνέχεια κλείνοντας την απότομα, παγιδεύουμε όλα τα μέρη του στο χέρι μας δίχως να τα σκορπίσει ο αέρας. 
Μην προσπαθήσετε να τα μαζέψετε με τα δάχτυλα σας διότι θα διασκορπιστούν παντού. 
Για να δημιουργήσουμε ένα καλό και αξιόλογο προσάναμμα από το συγκεκριμένο φυτό, θα χρειαστούμε πέντε με έξι καλά συμπιεσμένες στο χέρι μας αποξηραμένες κορυφές. 
Πιέζουμε μέσα στα χέρια μας όσες περισσότερες μπάλες μπορούμε για να αποκτήσουν συμπαγή μάζα και να μας δώσουν ένα καλό προσάναμμα και μια σταθερή φλόγα. 
Στην συνέχεια ανάψτε και τοποθετήστε όσο πιο λεπτά κλαδάκια μπορείτε να βρείτε, μόλις αρχίσει και παίρνει, προσθέστε μεγαλύτερα.