Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΒΙΩΣΗ ( ΚΟΚΑΛΟ ΓΔΑΡΤΗΣ )


ΕΠΙΒΙΩΣΗ ( ΑΚΟΝΤΙΑ ΓΡΟΘΙΑ )


ΑΚΟΝΤΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να φτιάξουμε την ακόντια γροθιά, χρειαζόμαστε ένα ξύλο με γερή αντοχή.
Παίρνουμε το ξύλο μας, το ανοίγουμε στην μέση, με προσοχή όμως μην μας πάει στραβά, βγάζουμε όλα τα ψεγάδια που έχει επάνω του και αρχίζουμε την δημιουργία της μύτης.
Πρέπει και οι δυο πλευρές του ξύλου να έχουν το ίδιο πάχος πάνω κάτω και να είναι λίγο τετραγωνισμένες.
Αφού τελειώσουμε με τις μύτες μας, κάνουμε δυο τρύπες στα ξύλα, μια στο καθένα,
και περνάμε μέσα από αυτές κορδόνι αρτανη, και στο τελείωμα κάνουμε κόμπο.
Πριν κάνετε τον κόμπο, δοκιμάστε το κορδόνι στο μεσαίο δάχτυλο σας και προσαρμόστε το με αυτό. Στο τέλος, στρογγυλέψτε λίγο το πίσω μέρος των ξύλων  για να μην πονέσει η παλάμη σας .
Μόλις κάνετε και αυτό είσθε έτοιμη.

ΚΟΚΑΛΟ ΓΔΑΡΤΗΣ

 
 
 
 
Το κόκαλο γδάρτης είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή του αλλά και πολύ δύσκολο στο να καταφέρεις να φτιάξεις την κόψη του, θέλει πολύ υπομονή για να το ακονίσεις.
Παίρνουμε ένα κομμάτι κόκαλο ( εκτός κοτόπουλου ) και αρχίζουμε δουλειά.
Το κόκαλο της φωτογραφίας είναι από πλευρά.
Μόλις τελειώσουμε το ακόνισμα του βάζουμε λίγο σπάγκο στην άκρη ,για να είναι βολικό με το χέρι μας και είμαστε έτοιμη.