Αν είσαι πεζοπόρος και σου αρέσει να εξερευνάς την φύση και κάθε πηγή ζωής της αλλά δεν ξέρεις πως να το κάνεις διότι δεν θες να κουβαλάς βιβλία επειδή είναι βαριά και πιάνουν χώρο, υπάρχουν δυο τρόποι.
Η τα τραβάς με την φωτογραφική σου μηχανή και μόλις γυρίσεις από τον προορισμό σου ψάχνεις της σημειώσεις και τα βιβλία σου για να βρεις τη είναι αυτό που τράβηξες, η φτιάχνεις μια μικρή ατζέντα και την έχεις πάντα μαζί σου.
Μια παρόμοια έχω φτιάξει και εγώ με τα φίδια της Ελλάδας.
Με αυτό τον τρόπο μπορείς να αναγνωρίσεις κάποιο φίδι αν έχει δηλητήριο η όχι και επίσης σε περίπτωση δαγκώματος να ξέρεις τι είναι.
Το ερέθισμα για να δημιουργήσω μια τέτοια ατζέντα ήταν ότι την περασμένη εβδομάδα που βρισκόμουν στην εξοχή με αγαπημένους φίλους, συναντήσαμε τρία νεκρά φίδια και δεν μπορούσα να αναγνωρίσω σε πιο είδος ανήκουν.
Είχα δώσει βάση μόνο στην κοινή οχιά και στα χαρακτηριστικά της και όχι σε άλλα φίδια.
Το πως έφτιαξα την φωτογραφική μου ατζέντα είναι πολύ απλό, έβγαλα έγχρωμες φωτοτυπίες τα είδη φιδιών που υπάρχουν στην χώρα μας, στην συνέχεια πείρα ένα card holder, τις έκοψα και τις τοποθέτησα μέσα.
Εύκολη και έξυπνη πατέντα και πάνω από όλα χρηστική και πολύ βολική γιατί δεν πιάνει καθόλου χώρο. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του καθένα, μπορεί να φτιάξει και την ανάλογη ατζέντα. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε πως έχω φτιάξει την δική μου προσωπική ατζέντα. Παρεμπιπτόντως, τα τρία σκοτωμένα φίδια που είδαμε ήταν Λαφιάτης.
Καλό θα είναι να μην σκοτώνουμε τα φίδια και να τα αφήνουμε να τραβήξουν τον δρόμο τους, πλάσματα είναι και αυτά όπως εμείς, είναι αμαρτία να αφαιρείς μια ζωή που δεν σου ανήκει. Όποιος ενδιαφέρεται να φτιάξει την συγκεκριμένη ατζέντα, μπορώ να του στείλω τις φωτογραφίες ξεχωριστά την κάθε μια η όλες μαζί σε μορφή pdf.