Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΜΑΤΣΕΤΑ.

Πρώτο και κύριο να σας πω ότι δεν βρισκόμαστε στον Αμαζόνιο αλλά στην Ελλάδα, κοινώς ένα τέτοιο μαχαίρι είναι παντελώς άχρηστο για το εξοπλισμό μας. Εκτός βέβαια αν το θέλουμε για συλλεκτική χρήση, τότε πάω πάσο. Την δουλειά που θα κάνει μια ματσέτα, μπορεί κάλλιστα να την φέρει σε πέρας ένα καλό στιβαρό μαχαίρι με full tang λάμα. 
Η πρώτη ματσέτα στις φωτογραφίες που θα δείτε είναι της Condor, πολύ καλή και προσεγμένη κατασκευή αλλά μόνο για συλλεκτική χρήση και τίποτα παραπάνω. 
Η δεύτερη της Va είναι και αυτή καλή με πολύ μικρο βάρος, καλή τιμή και δυνατές επιδώσεις, θα σου χρειαστεί όμως σπάνια όπως και η πρώτη. 
Για το τρίτο μαχαίρι στις φωτογραφίες δεν έχω να πω και πολλά, είναι ένα αριστούργημα της Sog το Jungle Primitive που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ματσέτα και σαν μαχαίρι, κατάλληλο για το βουνό. 
Το τέταρτο είναι το Search and Rescue της εταιρείας Smith and Wesson, καλό και χρηστικό αλλά λίγο βαρύ και με μεγάλη θήκη. 
Το πέμπτο είναι της Cold Steel και ονομάζετε Bushman, μαχαίρι κορυφή για το είδος του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ματσέτα και μαχαίρι, αν του τοποθετήσουμε ένα ξύλο στο πίσω μέρος χρησιμοποιείτε σαν ακόντιο για κυνήγι η για να κόβουμε καρπούς από ψηλά δέντρα. 
Το έκτο μαχαίρι είναι της Tramontina το Safari, επίσης καλό όπως τα τρία παραπάνω. 
Τα τέσσερα παραπάνω μαχαίρια είναι κατάλληλα και για κόψιμο ψηλών χόρτων, καλαμιών, λεπτών κλαδιών και για κόψιμο καρπών, και διάφορων τροφών. 
Με λίγα λόγια κάνουν για όλες τις εργασίες της υπαίθρου. Μην ξοδεύετε άδικα λεφτά σε κάτι που δεν θα το χρησιμοποιήσετε ποτέ, αν σας έχει μπει στο μυαλό να αγοράσετε μια ματσέτα σώνει και καλά, βρείτε μια απλή και φθίνει για να μην κλαίτε τα χρήματα σας. 
Τέτοιες μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με κοπτικά μηχανήματα και είδη καλλιέργειας.








Παράσιτα και καπνός.

Η νικοτίνη του καπνού όταν έρθει σε επαφή με το στομάχι, σκοτώνει πάρα πολλά παράσιτα όπως και οι κόκκινες καυτερές πιπεριές. Αν είστε καπνιστές, αφαιρέστε το χαρτί και το φίλτρο του τσιγάρου και στην συνέχεια μασήστε τον καπνό. 
Μόλις παραχθεί αρκετό σάλιο από το στόμα σας καταπιείτε το. Το κάνουμε μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει γιατρός η δεν μας βρίσκονται φάρμακα και είμαστε απομακρυσμένοι από τον πολιτισμό.


ΕΛΛΑΔΑ