Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Ημερομήνια Ιανουάριος 2018.

Αρχές του μήνα από 1 έως 14, ψυχρές αέριες μάζες κρατούν την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Μέσα του μήνα από 15 έως 20, τσουχτερό κρύο με παροδικές βροχές και πιθανότητα χιονόπτωσης τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Τέλη του μήνα από 21 έως 31, οι χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται. Ανάλογα της ηλιοφάνειας, θα εξαρτηθούν και τα καιρικά φαινόμενα. Υπάρχει πιθανότητα μικρής έντασης χιονιά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΕΜΟΜΕΤΡΟ VAAVUD MJOLNIR

Το ανεμόμετρο Mjolnir της δανέζικης εταιρίας Vaavud ζυγίζει μόνο 17 gr και είναι ήδη best seller σε πάνω από 96 χώρες στον κόσμο. Το Mjolnir συνδέεται με το smartphone σας και μετράει την ταχύτητα του ανέμου μέσω του βύσματος των ακουστικών, σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, μέσω της ειδικής εφαρμογής της Vaavud. Το Mjolnir μετράει ταχύτητα ανέμου έως 20 m/s (περίπου 8 μποφόρ, θυελλώδεις άνεμοι).

Το Mjolnir είναι ένα εξαιρετικό ανεμόμετρο χειρός, το οποίο σχεδιάστηκε για όλους όσους ασχολούνται με χόμπυ ή αθλήματα που επηρεάζονται από τον άνεμο όπως: σερφ, ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, kayak, αερόστατο, kite, παραπέντε, γκολφ, SUP, πιλότους τηλεκατευθυνόμενων (drone, ελικόπτερα και αεροπλάνα), αναρρίχηση κ.λπ.

Είναι επίσης χρήσιμο σε επαγγελματίες που χρειάζεται να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την ένταση του ανέμου, όπως διοργανωτές συναυλιών και γάμων σε εξωτερικούς χώρους, μετεωρολόγους, skippers κ.α. καθώς παρέχει γρήγορη και αξιόπιστη μέτρηση του ανέμου της περιοχής.

Το ανεμόμετρο Mjolnir λειτουργεί χωρίς ηλεκτρισμό ή μπαταρίες (δεν περιέχει ηλεκτρονικά μέρη), ακριβώς όπως ένα επαγγελματικό ανεμόμετρο. Το μυστικό κρύβεται στο μαγνήτη που περιέχει εσωτερικά ο οποίος συνεργάζεται τέλεια με την πυξίδα του smartphone σας ώστε να δώσει την ένταση του ανέμου. Με τη βοήθεια ενός καλομελετημένου αλγόριθμου παρέχει ακριβείς μετρήσεις για την ταχύτητα του ανέμου.

Το Mjolnir δεν απαιτεί σύνδεση με το internet για να λειτουργήσει. Μόλις η συσκευή σας όμως συνδεθεί στο internet, αυτόματα θα εμφανιστεί και ο χάρτης της περιοχής στην οποία έγιναν οι μετρήσεις.

Η εφαρμογή της Vaavud είναι δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε απο το iTunes App (για iPhone) ή το Google Play (για Android). Λειτουργεί σε iOS 8 και Android 4.0 και πάνω. Η εφαρμογή δείχνει την μέση ταχύτητα και τη μέγιστη ταχύτητα ανέμου, ενώ υπάρχει δυνατότητα να επιλέξετε τη μονάδα μέτρησης που επιθυμείτε (κόμβοι, km/h και m/s).

Το όνομα Mjolnir προέρχεται από το σφυρί του θεού Thor, του θεού του κεραυνού που συναντάται συχνά στις παραδόσεις των βορειοευρωπαϊκών χωρών. Όπως και το σφυρί του Thor έτσι και το ανεμόμετρο Mjolnir είναι ένα εξαιρετικά σκληροτράχηλο εργαλείο άριστης ποιότητας. H Vaavud (που σημαίνει άνεμος στις αρχαίες γλώσσες της βόρειας Ευρώπης) ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011 μέσω της γνωστής πλατφόρμας χρηματοδότησης crowdfunding kickstarter και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε σχεδόν 100 χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ανεμόμετρο και την συμβατότητα του με το smartphone σας, επισκεφθείτε την παρακάτω σελίδα.

https://www.lightgear.gr/anemometro-vaavud-mjolnir.html