Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Μείγμα τροφής για αγριοπούλια.

1 Στάρι.
2 Αλεσμένο καλαμπόκι.
3 Νιφάδες βρώμης.
4 Μείγμα τροφής για αγριοπούλια.
5 Ηλιόσπορος ανάλατος.
6 Κανναβούρι.
7 Κελαιδίνη.
Στην 8 φωτογραφία είναι όλα τα υλικά μαζί.
ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν δίνουμε ποτέ αλατισμένες τροφές στα πουλιά.




Ταΐστρες και τεχνητές φωλιές πουλιών.


Τον χειμώνα η ανεύρεση τροφής των πουλιών είναι αρκετά δύσκολη διότι δεν μπορούν να βρουν εύκολα τροφή και πολλά από αυτά πεθαίνουν από την πείνα.
Είτε είναι αυτά σποροφάγα η εντομοφάγα, η κατάληξη είναι η ίδια.
Για να τα γλυτώσουμε από κάτι τέτοιο, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας ταΐστρες και φωλιές η να αγοράσουμε του εμπορίου.
Κάτι που δεν συνιστώ γιατί είναι πολύ ακριβές.
Οι ταΐστρες και οι φωλιές, θα πρέπει να τοποθετηθούν από τον μήνα Νοέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο, διότι τους υπόλοιπους μήνες βρίσκουν πολύ πιο εύκολα την τροφή τους και επίσης δεν έχουν πρόβλημα και από φωλιές.
Οι ταΐστρες θα πρέπει να τοποθετηθούν από δυο έως τέσσερα μέτρα μακριά από θάμνους, ώστε να μπορούν τα πουλιά να ελέγχουν την περίμετρο τους πριν βγουν για φαγητό και από ενάμιση έως τρία μέτρα ύψος.
Οι φωλιές θα πρέπει να στερεώνονται στο δέντρο είτε με σύρμα η χοντρό κορδόνι και η είσοδος της φωλιάς δεν θα πρέπει να κοιτάει προς τα πάνω για να μην μπαίνει το νερό της βροχής.
Επίσης, η είσοδος θα πρέπει να βλέπει τον νότο και όχι τον βορρά και το ύψος που θα τοποθετηθεί να ξεκινάει από τα τρία μέτρα και πάνω για να μην υπάρξει πρόβλημα με εισβολείς.
Για περισσότερες πληροφορίες γενικά με την τοποθέτηση φωλιών, μπορείτε να μάθετε από την Ελληνική ορνιθολογική εταιρεία, από διάφορα βιβλία και από αξιόπιστες πηγές του διαδικτύου.
Το ίδιο ισχύει και για τις τροφές που θα χρειαστεί να βάλετε.
Στο επόμενο άρθρο, θα σας δείξω το δικό μου μείγμα για αγριοπούλια.