Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΕΠΙΒΙΩΣΗ ( ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ )


ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να φτιάξουμε το προσάναμμα έκτακτης ανάγκης χρειαζόμαστε: κερί, εφημερίδα, πλαστικό κουτάκι, μονωτική ταινία, και πλαστικά σωληνάκια.
Που θα τα βρούμε: την εφημερίδα την μονωτική ταινία και το κερί πιστεύω ότι ο καθένας μας τα έχει στο σπίτι του. Το πλαστικό κουτάκι είναι από τα κλασσικά πιπάκια για το τσιγάρο και τα πλαστικά σωληνάκια είναι από τα σακουλάκια ρολό για τις ακαθαρσίες των σκύλων.
Παίρνουμε την εφημερίδα και κόβουμε ένα μικρό τετράγωνο όσο είναι το μάκρος της σωλήνας και το τυλίγουμε όσο πιο σφιχτά γίνετε, μετά βάζουμε  την μια άκρη μέσα στην σωλήνα 3 πόντους το πολύ. Παίρνουμε λιωμένο κερί και το ρίχνουμε στην επιφάνεια της εφημερίδας που εξέχει, εγώ χρησιμοποιώ ρεσω γιατί στάζει σιγά σιγά και δεν λερώνει.
Αφού έχουμε ρίξει το κερί στην εφημερίδα, την αφήνουμε το πολύ 10 δευτερόλεπτα για να στεγνώσει και στην συνέχεια την σπρώχνουμε να μπει μέσα στην σωλήνα αφήνοντας 3 πόντους επάνω για το φυτίλι μας.
Στάζουμε λίγο κερί και στο φυτίλι μας και μόλις αρχίσει να στεγνώνει, το πιέζουμε με τα δάχτυλα μας μέχρι να του δώσουμε ένα σφαιρικό σχήμα.
Το προσάναμμα μας είναι έτοιμο, το μόνο που μας μένει είναι να το τοποθετήσουμε στο κουτάκι τους.
Βάζουμε το προσάναμμα μας στο κουτάκι τους και στην συνέχεια το τυλίγουμε με μονωτική ταινία.