Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΥΛΟ ΑΜΥΝΑΣ

Ο συγκεκριμένος στυλό άμυνας, είναι από τους πρώτους που έχουν κυκλοφορήσει στο εμπόριο εδώ και δέκα χρόνια περίπου και είναι από τους πιο στιβαρούς.
Πρώτα από όλα δεν είναι πλαστικός, όλα τα μέρη του αποτελούνται από ατσάλι και αλουμίνιο.
Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, στο πίσω μέρος του έχει μέταλλο για θραύση κρυστάλλων και τζαμιών και στην μέση, όταν ξεβιδώσουμε το στυλό, υπάρχει ένας μικρός σπινθηριστής.
Γράφει τέλεια, σπάει τέλεια, αμύνεται τέλεια.
Φανταστικό στυλό από την SMITH & WESSON, ίσως και το καλύτερο του εμπορίου. 


 

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

Όταν κάνουμε εξορμήσεις και βρισκόμαστε στην φύση, θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή σε ορισμένα απλά πράγματα.
Να μην καθόμαστε δίπλα σε θάμνους, δίπλα και πάνω σε βράχους και πέτρες, διότι μπορεί να υπάρχουν σχισμές  και μέσα σε αυτές διάφορα έντομα και μικρά ζωύφια, όπως για παράδειγμα, σαρανταποδαρούσες, ψαλίδες, φίδια, ακόμα και σκορπιούς.
Το ίδιο ισχύει και για τα πεσμένα δέντρα. Να μην ανάβουμε φωτιά, αν η περιοχή δεν είναι κατάλληλη και δεν το επιτρέπει. Επίσης όταν δημιουργούμε μια φωτιά, πρέπει να γνωρίζουμε καλά πως θα την ανάψουμε, τι ξύλα και προσάναμμα θα χρειαστούμε και πώς να την σβήσουμε.
Δεν χωράνε λάθη όταν έχεις να κάνεις με τέτοια θέματα.
Θα πρέπει επίσης να ξέρουμε να στήσουμε την σκηνή μας η το πρόχειρο καταφύγιο μας σωστά, ώστε να έχουμε έναν όχι τέλειο, αλλά καλό ύπνο. Να γνωρίζουμε αν υπάρχουν άλλα πλάσματα γύρω μας και πια είναι αυτά. Όταν ανάβουμε την φωτιά μας δεν τοποθετούμε βρεγμένες πέτρες η βότσαλα, διότι από την ζέστη της φωτιάς θα εκραγούν και θα σπάνουνε, υπάρχει περίπτωση να τραυματιστούμε σοβαρά αν θα μας χτυπήσουν τα κομμάτια. Να γνωρίζουμε να τοποθετούμε σημάδια, για να μας βρουν σε περίπτωση ανάγκης.
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε να συλλέγουμε νερό και να ξέρουμε που θα το βρούμε, από δέντρα, φυτά, πηγές και άλλα μέρη.
Δώστε μεγάλη προσοχή στον καιρό, μην ξεκινήσετε το ταξίδι σας αν δεν γνωρίζετε για αυτόν. Τα παραπάνω, είναι μερικά από αυτά που πρέπει να γνωρίζετε, για να τα πάτε καλά με τις εξορμήσεις σας στο ύπαιθρο. Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να σας αναφέρω ακόμα, αλλά θα σας τα πω με μέτρο.
Σιγά σιγά, με διάφορα άρθρα και βίντεο, θα γνωριστείτε με τον χώρο.

 

ΔΥΟ ΤΗΛΕΦΩΝΑ


Μέσα στο σακίδιο μου, έχω πάντα αποθηκευμένο και ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο.
Το συγκεκριμένο τηλέφωνο, που όπως θα δείτε και εσείς στην παρακάτω φωτογραφία, είναι απλό και πολύ φθηνό και ζυγίζει μόνο 50 γραμμάρια. Το έχω πάντα μαζί μου και αχρείαστο να είναι. Σε περίπτωση ανάγκης όμως, όταν θα ξεμείνουμε από μπαταρία στο προσωπικό μας τηλέφωνο, ένα δεύτερο είναι ότι πρέπει.
 
 

ΣΤΥΛΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ

Αυτό το στυλό με τις τόσες πολλές λειτουργίες το έχω φέρει από το εξωτερικό, και μου έχει λύσει τα χέρια σε πάρα πολλές μικρό εργασίες και στην Αθήνα και στο βουνό.
Έχει 15 διαφορετικές χρήσεις και μπορεί να μας βοηθήσει σε διάφορες μικροδουλειές.
Δεν πιάνει καθόλου χώρο και το έχουμε πάντα μαζί μας, στο πουκάμισο μας η στο παντελόνι μας.



 

ΟΞΥΖΕΝΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΡΟΣ


Πάντα μέσα στο φαρμακείο του σακιδίου μου, έχω αυτά τα δυο σωτήρια απολυμαντικά.
Σε άλλο άρθρο θα σας εξηγήσω πώς τα χρησιμοποιούμε.
Καλό θα είναι να τα έχετε και εσείς.