Κυριακή 19 Απριλίου 2015

EMP

 
Ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός, ή EMP, είναι μια ξαφνική έκρηξη της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Η ξαφνική αλλαγή στα ενεργειακά επίπεδα μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψει τα ηλεκτρικά κυκλώματα των υπολογιστών, αυτοκίνητων και  άλλες πηγές ηλεκτρισμού.
Καταλάβετε τι μπορεί να κάνει ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός.. Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι υπολογιστές θα σταματήσουν, και ότι σήμερα η ζωή μας οδηγείται από τους υπολογιστές, πρέπει να καταλάβετε ότι το νερό και η προσφορά τροφίμων θα σταματήσουν, τα μηχανήματα στα νοσοκομεία θα σταματήσουν να λειτουργούν. Τα αεροπλάνα που βρίσκονται στον αέρα θα συγκρουστούν η θα πέσουν, δεδομένου ότι ελέγχονται από τους υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά κυκλώματα.
Τα μηχανοποιημένα οχήματα θα σταματήσουν στις διαδρομές τους. Θα πρέπει να κυκλοφορείτε  με τα πόδια, ή ίσως με ποδήλατο.
Ελέγξτε τα κανάλια ειδήσεων. Εάν υπάρχει μια απειλή του πυρηνικού πολέμου κοντά στο σπίτι σας, αφήστε την περιοχή αμέσως.
Μην χρησιμοποιήστε τους βασικούς δρόμους. Θα επιβαρυνθούν, προκαλώντας ενδεχομένως μποτιλιάρισμα και πανικό. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήστε τις μικρότερες, άγνωστες διαδρομές που χρησιμοποιούνται μόνο από τους αγρότες ή τα βοοειδή.
Πάρτε μαζί σας τα αναγκαία και απομακρυνθείτε από το σπίτι σας.
Ηλεκτρομαγνητικός παλμός ονομάζεται ο παλμός ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που μπορεί να προκληθεί από μια θερμοπυρηνική έκρηξη, οπότε ονομάζεται NEMP (nuclear electromagnetic pulse) ή ισχυρή ηλεκτρική εκκένωση (κεραυνό). Ο παλμός αυτός θεωρείται ακίνδυνος για τους ζώντες οργανισμούς, μπορεί όμως να προκαλέσει σημαντική ζημιά, ως και ολοσχερή καταστροφή, σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συσκευές ή σε ηλεκτρονικά τηλεπικοινωνιακά συστήματα.
Σύγχρονα όπλα μπορούν να παράγουν τέτοιους παλμούς με τη χρήση ή όχι πυρηνικής έκρηξης, με σκοπό την εξουδετέρωση των τηλεπικοινωνιών του αντιπάλου.
Ένα από τα όπλα, που έχει η Αμερική είναι ο Ηλεκτρομαγνητικός παλμός! Σκέψη τους είναι να χρησιμοποιηθεί αρχικά σε μεγάλες διαδηλώσεις και χωρίς τη χρήση χημικών ή βίας σώμα με σώμα (ΜΑΤ) και οι διαδηλωτές να απωθούνται...
Από μεγάλη απόσταση ο χειριστής του οχήματος που φέρει την ηλεκτρομαγνητική συσκευή, “κλειδώνει” τους “αντιπάλους”. Με ένα joystick μπορεί να στρέψει σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί το μηχάνημα και πατώντας τη σκανδάλη να εξαπολύσει τεράστια ποσότητα θερμότητας κατά των διαδηλωτών.
Η βασική αρχή λειτουργίας της συσκευής, ομοιάζει με αυτή, ενός... φούρνου μικροκυμάτων. Εξαπολύει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, εκατονταπλάσιας βέβαια έντασης με ενός φούρνου. Οι άνθρωποι αμέσως νιώθουν ένα πυρακτωμένο αέρα να φυσάει και να αγγίζει κάθε σημείο του κορμιού τους. Δεν το αντέχουν και φεύγουν. Εάν ωστόσο βρεθεί και κάποιος πιο τολμηρός, τότε έχει σίγουρα εγκαύματα.
Το νέο όπλο αυτό που το κατατάσσουν στα “μη θανατηφόρα” προσβάλλει και καίει την εξωτερική στιβάδα του ανθρωπίνου δέρματος. Δεν προκαλεί εσωτερικές βλάβες αλλά τρομερό πόνο (σαν κάψιμο) επιφανειακά: “Φανταστείτε πως νιώθετε όταν ανοίγεται το φούρνο του σπιτιού σας να δείτε το φαγητό. Το καυτό κύμα αέρα σας κάνει να οπισθοχωρείτε αυθόρμητα. Έτσι αλλά με μεγαλύτερη φυσικά ένταση νιώθει ο στόχος” τονίζει η Δρ Νταιάνα Λορί, επιστήμονας του ADS (active denial system).
Βέβαια η χρήση του όπλου θεωρητικά είναι απαγορευμένη από τη συνθήκη της Γενεύης, η οποία είναι σαφής: “ Οποιοδήποτε όπλο είναι σχεδιασμένο για να προκαλεί πόνο, χωρίς όμως να αφήνει σημάδια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για βασανιστήρια ως εκ τούτου, απαγορεύεται” αυτά όμως είναι ψηλά γράμματα...
Πώς επηρεάζει την υγεία μας η ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα.
Αν ξυπνήσατε το πρωί με πονοκέφαλο, αν νιώθετε ταχυπαλμία, αν αισθάνεστε πρωτόγνωρη κούραση, πιθανότατα να σας χτύπησε…η ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα που έχει θέσει σε κατάσταση επιφυλακής τους επιστήμονες και στη χώρα μας. Και όχι μόνο όσους ασχολούνται με τις τηλεπικοινωνίες… Οι ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες, σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει κυρίως από Ρώσους επιστήμονες, επηρεάζουν και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.
Όπως παρατηρεί ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός, ο οποίος επικαλείται τις ρωσικές μελέτες, κατά το διάστημα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα παρατηρείται αύξηση- περίπου κατά 15%- των καρδιακών και των εγκεφαλικών επεισοδίων, καθώς φαίνεται ότι επηρεάζονται εντονότερα όσοι παρουσιάζουν υπέρταση, υπόταση ή πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα. Στα συμπτώματα που ίσως παρατηρήσετε κι εσείς, περιλαμβάνονται επίσης: πονοκέφαλος, ημικρανία, αίσθημα ζάλης, κόπωση και νωθρότητα.