Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΡΙΑ ( ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ )



Ένα κερί μας γλυτώνει από το να καταναλώνουμε άδικα σπίρτα, θέλοντας να ανάψουμε μια φωτιά η ένα φανό θυέλης. Ανάβουμε με το σπίρτο μας το κερί και έτσι κάνουμε οικονομία στα σπίρτα μας. επίσης, παρέχει φως στην σκηνή μας η στο καταφύγιο μας. 
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι του για να ανάψουμε μια φωτιά γρηγορότερα, η να τρίψουμε το κερί πάνω στα παπούτσια μας για να τα αδιαβροχοποιήσουμε. 
Τα κεριά στην φωτογραφία είναι από μελισσοκέρι, σε κατάσταση επιβίωσης είναι βρώσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τροφή ανάγκης. 
Όλα τα αλλά κεριά του εμπορίου, εκτός από αυτά, δεν είναι βρώσιμα και θα πάθετε δηλητηρίαση αν κάνετε το λάθος να τα φάτε (παραφίνη).
Τα μελισσοκέρια μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά από τα κεριά παραφίνης, αλλά αξίζουν την διαφορά αυτή. Επίσης δεν λιώνουν εύκολα από την ζέστη.


ΧΑΠΙΑ ΧΑΛΑΖΟΛΗΣ



Τα συγκεκριμένα χάπια, τα χρησιμοποιούμε μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Ένα μόνο χάπι απολυμαίνει περίπου ένα λίτρο νερό. Αφήνει βέβαια έντονη την γεύση του χλωρίου.
Τα χάπια δεν εξουδετερώνουν όλα τα σωματίδια, αλλά σε κατάσταση επιβίωσης μπορούμε να το πιούμε χωρίς κίνδυνο.
Εγώ πάντως προτιμώ να φιλτράρω το νερό και μετά να το βράσω. Τα παραπάνω χάπια είναι για ακραίες καταστάσεις και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος ούτε τα κατάλληλα υλικά.


ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ


MAGIC TISSUE



Το μαντιλάκι αυτό δεν είναι μεγαλύτερο από ένα κέρμα, μας προσφέρει καθαριότητα εκεί που θα την χρειαστούμε, και δεν πιάνει καθόλου χώρο.
Είναι μιας χρίσεως και δεν ξαναχρησιμοποιείτε. Είναι συμβατό με όλους τους τύπους δέρματος και δεν περιέχει τοξικά η αλλά επιβλαβή συστατικά.
Μόλις του ρίξετε μια σταγόνα νερό, η σε περίπτωση ανάγκης σάλιο, αυτό διογκώνετε και είναι έτοιμο για χρήση.
Δεν κάνει για τραυματισμούς.
Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν προσάναμμα.