Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Δώστε ξανά ζωή στα χρησιμοποιημένα κεριά σας.

Δεν πετάμε ποτέ τα κεριά μας, διότι τα σημεία τους που δεν καίγονται και παραμένουν κυρίως στα τοιχώματα των μεταλλικών δοχείων, θα μας χρησιμεύσουν για να τους ξαναδώσουμε ζωή. 
Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες ο τρόπος είναι απλός και εύκολος, τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι, δυο με τρία μεταλλικά δοχεία κεριών με τα τελειώματα τους και ένα φυτίλι για κεριά. 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα κεριά θέλετε, ανάλογα με την ποσότητα που έχει απομείνει στο καθένα. 
Αν δεν έχετε φυτιλάκι για κερί, χρησιμοποιήστε ένα υφασμάτινο κορδόνι η φυτίλι λάμπας πετρελαίου, βουτηγμένο ελαφρά σε κερί. 
Χρησιμοποιήστε λεπτό κορδόνι και φυτίλι και όχι χοντρό, για να μην λιώσει γρήγορα το κερί σας. Παίρνουμε τα παλιά μας κεριά, σπάμε σε μικρά κομμάτια και αφαιρούμε το μέταλλο από το φυτιλάκι που έχει μείνει στο κάτω μέρος του δοχείου. 
Στην συνέχεια, τοποθετούμε τα σπασμένα κομμάτια σε ένα από τα τρία μεταλλικά δοχεία και στην συνέχεια, το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας περιμένοντας να λιώσει σιγά σιγά το κερί. 
Αν χρειαστεί ανακατεύουμε. 
Προσέξτε μην κολλήσει το δοχείο στο μάτι της κουζίνας από την θερμότητα (θερμική διαστολή). 
Αν σας τύχει κάτι τέτοιο μην αγχωθείτε, απλά κλείστε το μάτι για να κρυώσει. 
Εφόσον έχει λιώσει το κερί μας, φορώντας πάντα γάντι για να μην κάψουμε το χέρι μας, αφαιρούμε το δοχείο από την κουζίνα. 
Κόβουμε το φυτίλι μας στο επιθυμητό ύψος και το τοποθετούμε στο κέντρο το δοχείου στηρίζοντας το σε ένα πιρούνι για να μην λυγίσει από την θερμότητα. 
Το αφήνουμε για καμιά ώρα να κρυώσει, ώστε να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε. 
Με αυτό τον τρόπο δεν πάνε χαμένα τα απομεινάρια από τα χρησιμοποιημένα κεριά μας και γλιτώνουμε και τα έξοδα. 
Επίσης μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε για μια έκτακτη κατάσταση. 
Απλός και γρήγορος τρόπος.