Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτοσχέδιο φίλτρο φακού.

Αν θέλουμε ο φωτισμός μας να μην γίνει αντιληπτός από τους άλλους στο σκοτάδι, η θέλουμε να διαβάσουμε τον χαρτί μας την νύχτα χωρίς να αποπροσανατολιστούμε λόγω δυνατής εστίας του φωτός, μια καλή πατέντα είναι αυτή που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.
Επειδή το ανθρώπινο μάτι έχει την ιδιότητα μετά από κάποια δευτερόλεπτα να προσαρμόζεται στο σκοτάδι, η συγκεκριμένη πατέντα θα χρησιμεύσει ώστε να μην χαθεί και επίσης θα μας βοηθήσει σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε χωρίς ανωμαλίες στην όραση μας όπως θα γινόταν αν είχαμε αναμμένο τον φακό μας χωρίς φίλτρο. 
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι πλαστικά βιδωτά καπάκια από μπουκάλια και τον κατάλληλο φακό. Η κεφαλή του φακού πρέπει να είναι στα 2.5 εκατοστά για να προσαρμοστεί καλά το καπάκι, αν είναι μεγαλύτερη ψάχνουμε καπάκια με πιο φαρδύ στόμιο. 
Το δοκιμάζετε και βλέπετε τι σας κάνει, έτσι και αλλιώς είναι κάτι που το έχουμε όλοι σπίτι μας και δεν έχει καμία αξία. 
Τα πιο καλά καπάκια για αυτό τον σκοπό είναι από μπουκάλια αναψυκτικών και καλό θα είναι να μην αναγράφετε η μάρκα στο πάνω μέρος (για λόγους αισθητικής και μόνο). 
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, κάνουν την δουλειά τους άψογα.