Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Αδιαβροχοποίηση σπίρτων.

Το να κάνουμε τα σπίρτα μας αδιάβροχα είναι πάρα πολύ απλό και καθόλου δύσκολο. 
Υπάρχουν δυο εύκολοι τρόποι για να το πετύχουμε αυτό, ο ένας είναι με το κερί και ο άλλος με το μανό,( αν δεν έχετε κλέψτε της γυναίκας σας). Ο τρόπος με το κερί είναι καλός μόνο για τον χειμώνα, διότι το καλοκαίρι λιώνει. 
Ο δεύτερος τρόπος με το μανό που θα σας τον δείξω κιόλας, είναι παντός καιρού. 
Επειδή το μανό είναι ουσιαστικά βερνίκι, αναφλέγεται πιο γρήγορα ακόμα και των χειμώνα. 
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να βουτήξουμε το κεφαλάκι του σπίρτου και λίγο παραπάνω μέσα στο μανό και στην συνέχεια να το αφήσουμε να στεγνώσει. 
Πιο αναλυτικά στις φωτογραφίες.









Φθηνά τσεκούρια.

Να προσέχετε πάντα τη αγοράζετε για το δικό σας καλό. Το να πούμε, έλα μωρέ, ένα τσεκούρι είναι τι θα πάθει δεν αρκεί, η φράση αυτή είναι εντελώς λάθος και δεν θα πρέπει να υπάρχει στο λεξιλόγιο μας όταν πρόκειται να αγοράσουμε τέτοια εργαλεία. Το καλό τσεκούρι μπορεί να μας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και δεν θα φοβόμαστε μην σπάσει η λαβή η φύγει η κεφαλή του και τραυματιστούμε εμείς και το χειρότερο, μην τραυματίσουμε κάποιον άλλο. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε ένα φθηνό τσεκούρι του εμπορίου και τα ελαττώματα του.




Σπινθηριστής.

Στιβαρός σπινθηριστής από σπείρωμα αλουμινίου της Boker. Διαθέτει πυξίδα, κλειδί και ξύστρα για να παράγουμε ρινίσματα με μίνι χάρακα 50mm. Επίσης με τον χάρακα μπορούμε να μετρήσουμε την απόσταση σε έναν χάρτη ( 1:100000-5km).



Μικρός φακός 25 lumens.

Πολύ καλός φακός με αυτονομία πέντε ώρες και ακτίνα φωτεινότητας τρία με τέσσερα μέτρα. 
Λόγω της θολής στρογγυλής κεφαλής, το φως διαχέεται ομοιόμορφα. 
Μικρός αλλά θαυματουργός.



Προσανατολισμός με την σελήνη 2.

Αυτή η μέθοδος δεν είναι πολύ ακριβής, σε μια ώρα έκτακτης ανάγκης όμως, θα σας δείξει πάνω κάτω που κινείστε την νύχτα. Τραβήξτε μια νοητή γραμμή η οποία να εφάπτεται με τα άκρα της ατελούς σελήνης και να φθάνει μέχρι τον ορίζοντα. 
Το σημείο όπου η νοητή γραμμή συναντά τον ορίζοντα δίνει μια χονδρική ένδειξη του νότου.