Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ




Σε διάφορες συζητήσεις που κάνω με φίλους και γνωστούς και μέσα από την σελίδα και σε συναντήσεις, ακούω πάντα την ίδια ατάκα.
Τι να την κάνω την επιβίωση, από την στιγμή που ζω στην πόλη και έχω το αυτοκίνητο μου, το σπίτι μου και τις ανέσεις μου;
Ο περισσότερος κόσμος, έχει λανθασμένη άποψη για την επιβίωση και για ότι σχετίζεται με αυτήν. Η επιβίωση δεν χωρεί περιορισμούς και είναι παντός καιρού και τόπου.
Το να έχουμε σχετικές γνώσεις, δεν πάει να πει ότι αυτές είναι μόνο για το βουνό, την θάλασσα, η τις προσωπικές μας εξορμήσεις.
Με τον ίδιο φακό θα κάνουμε σινιάλο, και στην πόλη και στο βουνό και στην θάλασσα.
Με τα ίδια σπίρτα θα ανάψουμε την φωτιά μας. η μόνη διαφορά είναι, ότι η επιβίωση στο βουνό, είναι πιο εξειδικευμένη από τις άλλες.
Το ότι καταφέρνουμε και τα βγάζουμε πέρα, με τόσα προβλήματα κάθε μέρα, είναι και αυτός ένας τρόπος επιβίωσης. Όπως λέει και μια παλιά λαϊκή παροιμία: μάθε τέχνη και ας την και όταν πεινάσεις πιάς την.
Με το πέρασμα του χρόνου, θα σας παρουσιάσουμε αρκετά άρθρα και βίντεο, με όλα τα είδη επιβίωσης (βουνό, θάλασσα, πόλη), ώστε να μπορείτε σιγά σιγά να εξοικειωθείτε με αυτά.
Με εκτίμηση: H.S.T.


ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΦΥΤΑ ΜΕ ΣΑΚΟΥΛΑ

Χτες το απόγευμα, πειραματιστήκαμε και θελήσαμε να συλλέξουμε νερό από φυτό, με τον κλασσικό τρόπο της σακούλας.
Τοποθετήσαμε την σακούλα στις 6 το απόγευμα και την αφαιρέσαμε στις 8 το πρωί.
Την δουλειά της την έκανε, αν και μάζεψε ελάχιστο νερό επειδή ήταν μικρή.
Όσο μεγαλύτερη είναι η σακούλα η το νάιλον που θα βάλουμε στο φυτό, τόσο περισσότερο νερό θα μας δώσει, διότι θα καλύπτει μεγαλύτερη μάζα από τα φύλλα και αυτά θα παράγουν περισσότερη υγρασία. Μόλις δέσετε την σακούλα, δώστε τις μια κλίση προς τα κάτω, ώστε η συλλογή του νερού να γίνει ευκολότερη, και να μην χαθεί ούτε μια σταγόνα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

9V ΜΠΑΤΑΡΙΑ & ΣΥΡΜΑ


HELLENIC SURVIVAL TEAM

 


Η ομάδα μας και στο FACEBOOK
Η συγκεκριμένη ομάδα είναι μια δημιουργία του P.O.B και της H.S.T και ο σκοπός της είναι να μάθει το ευρύ κοινό, διάφορες τεχνικές σχετικά με το βουνό και την επιβίωση.
Όλοι μας είναι καλό να γνωρίζουμε κάποιες βασικές τεχνικές, έστω και απλές, για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε σε μια δύσκολη κατάσταση.
Μέσα από διάφορα άρθρα και βίντεο, πεζοπορίες στα βουνά, επισκέψεις σε σπήλαια και εξορμήσεις στην φύση, ο αναγνώστης θα έχει την δυνατότητα να μαθαίνει διάφορες τεχνικές, από το πώς βρίσκουμε τον προσανατολισμό μας μέχρι πως ανεβαίνουμε μια πλαγιά. Επίσης θα μάθει διάφορες τεχνικές επιβίωσης, που θα του είναι χρήσιμες για όλη του την ζωή.
Θα μας βρείτε γράφοντας – HELLENIC SURVIVAL TEAM.