Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΥΠΕΡΜΑΓΓΑΝΙΚΟ ΚΑΛΙΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ


ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΑΠΟ ΣΑΚΟΥΛΑ


ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ


Όσοι ταξιδεύουμε στα βουνά και μας αρέσει να κάνουμε εξερευνήσεις και πεζοπορίες μακριά από την πόλη, θα πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας από μια σφυρίχτρα. Σε μια επικίνδυνη κατάσταση μπορεί να μας σώσει την ζωή. Στις φωτογραφίες έχω δυο σφυρίχτρες, μια κλασσική που είναι και η πιο διαδεδομένη και μια πορτοκαλί υψηλών decibel. Η κλασσική σφυρίχτρα δεν είναι και πολύ χρηστική διότι σε περίπτωση που πάρει νερό μέσα, πολλές φορές μπλοκάρει, βέβαια σε κατάσταση ανάγκης την δουλειά της την κάνει μια χαρά.
Η πορτοκαλί σφυρίχτρα είναι πολύ καλύτερη στην χρήση της από την πρώτη, διότι έχει μεγάλη παραγωγή ήχου κινδύνου σε πολύ υψηλά decibel ακόμα και με πολύ μικρή εισροή αέρα και το χρώμα της βοηθά στον εντοπισμό της. Επίσης μπορεί να κρεμαστεί στο λαιμό, η σε οποιοδήποτε ρούχο φοράμε, χάρη στο κλιπ που διαθέτει.
Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, κάτι που την κάνουν ιδανική για θέματα ασφαλείας και στην θάλασσα και στην ξηρά.
 

GRANDPA’S FIRE FORK

Το grandpas fire fork είναι ένα έξυπνο εργαλείο για όσους κατασκηνώνουν και μαγειρεύουν στην ύπαιθρο.
Ο τρόπος χρήσης του είναι απλός και εύκολος, δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε για κλαδιά με διχάλα για να πιάσετε το ψητό σας η να το βάλετε πάνω στην φωτιά , η συγκεκριμένη πατέντα θα κάνει την δουλειά της άψογα και χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία.


 

30 ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

1 Αδιάβροχο.
2 Πρόχειρη τέντα.
3 Για να καλύψουμε τα παπούτσια μας και το παντελόνι μας από την βροχή, η ένα βαθύ πέρασμα φτιάχνοντας γκέτες. Τις τυλίγουμε σφιχτά με μονωτική ταινία αν είναι η σακουλές μας μέχρι το γόνατο η μικρότερες για να μην μας φύγουν. Αν είναι μεγάλες, δένουμε τις γωνίες τους πάνω στα σημεία που περνάμε την ζώνη.
4  Για να αποθηκεύσουμε ρούχα και τρόφιμα ώστε να μην βραχούν να μην μαζέψουν έντομα η ακόμα και να λερωθούν.
5 Για τραύματα. Κόβουμε μια μακριά λουρίδα, και αφού έχουμε περιποιηθεί το τραύμα, τυλίγουμε με αυτήν για να μην περάσουν μικρόβια, σκόνες και βρωμιές.
6 Για πρόχειρη κουβέρτα επιβίωσης και υπνόσακο (μόνο μεγάλες σακούλες).
7 Μεταφορά νερού.
8 Ζέσταμα νερού με τον Ήλιο. Γεμίζουμε την μαύρη σακούλα με νερό και την αφήνουμε στις ακτίνες του Ήλιου μέχρι να ζεσταθεί.
9 Κάλυψη υπνόσακου για περισσότερη ζέστη. Μπαίνουμε μέσα στον υπνόσακο μας και στην συνέχεια μέσα στην σακούλα. Με αυτό τον τρόπο έχουμε περισσότερη ζέστη, και δεν περνά ο αέρας το χιόνι και η βροχή. Δουλεύει σαν αδιάβροχο και αντιανεμικό.
10 Πρόχειρη σκηνή. Κόβουμε την μια πλευρά της σακούλας για να γίνει μεγαλύτερη και στην συνέχεια φτιάχνουμε την σκηνή μας. καλό θα είναι να έχουμε 2 η 3 σακούλες, γιατί με μια δεν στήνεται και πολύ καλά.
11 Επίδεσμος για σπασίματα χεριού. Τοποθετούμε μακριά κλαδιά στο σπάσιμο για να μείνει ακίνητο το μέλος και στην συνέχεια τυλίγουμε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ελαφρό σπάσιμο η κάταγμα στα πόδια.
12 Για να αφήνουμε σημάδια στα δέντρα για να μας βρουν, η για να μην χαθούμε.
13 Συλλογή σπόρων, φρούτων και χόρτων.
14 Για σχοινί. Κόβουμε μεγάλα κομμάτια τα γυρνάμε μέχρι να σφίξουν και μετά κάνουμε από έναν κόμπο στην κάθε άκρη. Κόβουμε άλλο κομμάτι και το δένουμε κόμπο στο προηγούμενο κομμάτι που φτιάξαμε, στην συνέχεια τραβάμε τα δυο κομμάτια που φτιάξαμε, για να σφίξει ο ένας κόμπος με τον άλλο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσα κομμάτια σακούλας θέλουμε.
15 Για παγωμένη κομπρέσα.
16 Αποθήκευση νερού από την βροχή. Την στηρίζουμε με πέτρες η με ξύλα για να μην την πάρει ο αέρας.
17 Συλλογή νερού από δέντρα και φυτά.
18 Για ψάρεμα. Ανοίγουμε πολλές μικρές τρύπες και μικραίνουμε το άνοιγμα τις σακούλας αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πλαστικό κομμάτι για στόμιο, η το χρησιμοποιούμε σαν πρόχειρο δίχτυ.
19 SOS με πέτρες. Ανοίγουμε όσες πιο πολλές σακούλες μπορούμε στην μέση, τις τοποθετούμε σε ορατό σημείο, και στην συνέχεια γράφουμε τοποθετώντας πέτρες πάνω στις σακούλες για να μας δουν από ψηλά.
20 Σημαία SOS για σήματα.
21 Σωσίβιο. Γεμίζουμε με ξερά χόρτα η αέρα και δένουμε πολύ σφιχτά.
22 Για γάντια.
23 Για δέσιμο παπουτσιών αν σπάσει κάποιο από τα κορδόνια μας.
24 Για αδιαβροχοποίηση του πρόχειρου καταφυγίου μας.
25 Για ιμάντα συγκρατήσεως σπασμένου μέλους (χεριού).
26 Για μόνωση του εδάφους και αποφυγή ενοχλητικών εντόμων και ζωυφίων, αν πρέπει λόγο ανάγκης να κοιμηθούμε σε αυτό.
27 Για να παράγει μαύρο καπνό και να μας δουν όταν βρισκόμαστε σε χιονισμένη περιοχή.
28 Να την χρησιμοποιήσουμε σαν ποδιά για να μην λερωθούμε.
29 Να την απλώσουμε στο έδαφος για ένα πρόχειρο γεύμα. Επίσης μπορούμε να τυλίξουμε ένα κομμάτι ξύλο και να φάμε σε αυτό.
30 Για αδιαβροχοποίηση του σκούφου η του καπέλου μας.
Οι σακούλες για όλα τα παραπάνω που έχω αναφέρει, θα πρέπει να είναι όσο μεγαλύτερες γίνεται και να έχουν μεγάλη αντοχή. Όσο πιο πολλά λύτρα παίρνουν, τόσο πιο πολύ αντέχουν.
 

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΩΣ

Όσοι κυκλοφορούν την νύχτα, είτε αυτό είναι στο βουνό είτε στη πόλη, καλό θα είναι να έχουν πάνω τους κάτι που θα τους κάνει ορατούς και θα φαίνονται. Έχω συναντήσει άπειρο κόσμο που βολτάρει σε δρόμους και μέσα στην Αττική και εκτός  αδιαφορώντας αν θα τους συμβεί κάτι. Ένας γνωστός πηγαίνοντας στην Εύβοια συνάντησε πάνω από 20 άτομα μέσα στην νύχτα δίχως να φαίνονται και χωρίς να έχουν κάποιο φωτισμό η αντανακλαστήρα πάνω τους. Ο άνθρωπος τρελάθηκε γιατί εμφανιζόντουσαν από το πουθενά, και από ότι μου είπε, οι περισσότεροι περπατούσαν στην μέση του δρόμου. Σας αρέσει να πεζοπορείτε στο σκοτάδι; κανένα πρόβλημα, οι οδηγοί όμως τι σας φταίνε, Θα βρουν τον μπελά τους άδικα από εκεί που δεν το περιμένουν.
Αναρτήστε πάνω σας φώτα, φακούς, αντανακλαστικές ταινίες και ότι άλλο μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μέσα στο σκοτάδι, για να αποφύγετε το μοιραίο.
Στις παρακάτω φωτογραφίες τα συγκεκριμένα gadgets είναι κατάλληλα για νυχτερινό περπάτημα και πεζοπορία.
1 Αντανακλαστική ταινία μπρελόκ με επιπλέον κόκκινο Led φωτισμό, για να μας βλέπουν ακόμα καλύτερα στο νυχτερινό περπάτημα ή την ποδηλασία.
2 μπρελόκ με δυνατό κόκκινο Led φωτισμό που αναβοσβήνει η μένει σταθερό, και χημικό ράβδος φωτισμού cyalume.
3 φακός κεφαλής που περιέχει και δυο κόκκινα Led λαμπάκια κατάλληλα για την νύχτα. Μένουν σταθερά η αναβοσβήνουν.