Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

30 ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

1 Αδιάβροχο.
2 Πρόχειρη τέντα.
3 Για να καλύψουμε τα παπούτσια μας και το παντελόνι μας από την βροχή, η ένα βαθύ πέρασμα φτιάχνοντας γκέτες. Τις τυλίγουμε σφιχτά με μονωτική ταινία αν είναι η σακουλές μας μέχρι το γόνατο η μικρότερες για να μην μας φύγουν. Αν είναι μεγάλες, δένουμε τις γωνίες τους πάνω στα σημεία που περνάμε την ζώνη.
4  Για να αποθηκεύσουμε ρούχα και τρόφιμα ώστε να μην βραχούν να μην μαζέψουν έντομα η ακόμα και να λερωθούν.
5 Για τραύματα. Κόβουμε μια μακριά λουρίδα, και αφού έχουμε περιποιηθεί το τραύμα, τυλίγουμε με αυτήν για να μην περάσουν μικρόβια, σκόνες και βρωμιές.
6 Για πρόχειρη κουβέρτα επιβίωσης και υπνόσακο (μόνο μεγάλες σακούλες).
7 Μεταφορά νερού.
8 Ζέσταμα νερού με τον Ήλιο. Γεμίζουμε την μαύρη σακούλα με νερό και την αφήνουμε στις ακτίνες του Ήλιου μέχρι να ζεσταθεί.
9 Κάλυψη υπνόσακου για περισσότερη ζέστη. Μπαίνουμε μέσα στον υπνόσακο μας και στην συνέχεια μέσα στην σακούλα. Με αυτό τον τρόπο έχουμε περισσότερη ζέστη, και δεν περνά ο αέρας το χιόνι και η βροχή. Δουλεύει σαν αδιάβροχο και αντιανεμικό.
10 Πρόχειρη σκηνή. Κόβουμε την μια πλευρά της σακούλας για να γίνει μεγαλύτερη και στην συνέχεια φτιάχνουμε την σκηνή μας. καλό θα είναι να έχουμε 2 η 3 σακούλες, γιατί με μια δεν στήνεται και πολύ καλά.
11 Επίδεσμος για σπασίματα χεριού. Τοποθετούμε μακριά κλαδιά στο σπάσιμο για να μείνει ακίνητο το μέλος και στην συνέχεια τυλίγουμε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ελαφρό σπάσιμο η κάταγμα στα πόδια.
12 Για να αφήνουμε σημάδια στα δέντρα για να μας βρουν, η για να μην χαθούμε.
13 Συλλογή σπόρων, φρούτων και χόρτων.
14 Για σχοινί. Κόβουμε μεγάλα κομμάτια τα γυρνάμε μέχρι να σφίξουν και μετά κάνουμε από έναν κόμπο στην κάθε άκρη. Κόβουμε άλλο κομμάτι και το δένουμε κόμπο στο προηγούμενο κομμάτι που φτιάξαμε, στην συνέχεια τραβάμε τα δυο κομμάτια που φτιάξαμε, για να σφίξει ο ένας κόμπος με τον άλλο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσα κομμάτια σακούλας θέλουμε.
15 Για παγωμένη κομπρέσα.
16 Αποθήκευση νερού από την βροχή. Την στηρίζουμε με πέτρες η με ξύλα για να μην την πάρει ο αέρας.
17 Συλλογή νερού από δέντρα και φυτά.
18 Για ψάρεμα. Ανοίγουμε πολλές μικρές τρύπες και μικραίνουμε το άνοιγμα τις σακούλας αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πλαστικό κομμάτι για στόμιο, η το χρησιμοποιούμε σαν πρόχειρο δίχτυ.
19 SOS με πέτρες. Ανοίγουμε όσες πιο πολλές σακούλες μπορούμε στην μέση, τις τοποθετούμε σε ορατό σημείο, και στην συνέχεια γράφουμε τοποθετώντας πέτρες πάνω στις σακούλες για να μας δουν από ψηλά.
20 Σημαία SOS για σήματα.
21 Σωσίβιο. Γεμίζουμε με ξερά χόρτα η αέρα και δένουμε πολύ σφιχτά.
22 Για γάντια.
23 Για δέσιμο παπουτσιών αν σπάσει κάποιο από τα κορδόνια μας.
24 Για αδιαβροχοποίηση του πρόχειρου καταφυγίου μας.
25 Για ιμάντα συγκρατήσεως σπασμένου μέλους (χεριού).
26 Για μόνωση του εδάφους και αποφυγή ενοχλητικών εντόμων και ζωυφίων, αν πρέπει λόγο ανάγκης να κοιμηθούμε σε αυτό.
27 Για να παράγει μαύρο καπνό και να μας δουν όταν βρισκόμαστε σε χιονισμένη περιοχή.
28 Να την χρησιμοποιήσουμε σαν ποδιά για να μην λερωθούμε.
29 Να την απλώσουμε στο έδαφος για ένα πρόχειρο γεύμα. Επίσης μπορούμε να τυλίξουμε ένα κομμάτι ξύλο και να φάμε σε αυτό.
30 Για αδιαβροχοποίηση του σκούφου η του καπέλου μας.
Οι σακούλες για όλα τα παραπάνω που έχω αναφέρει, θα πρέπει να είναι όσο μεγαλύτερες γίνεται και να έχουν μεγάλη αντοχή. Όσο πιο πολλά λύτρα παίρνουν, τόσο πιο πολύ αντέχουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου