Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΣΟΥΣΑΚΙ


Αποφυγή τσιμπημάτων στο ύπαιθρο.

Επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει και τα έντομα στην φύση πολλαπλασιάζονται, καλό θα είναι να πάρετε μερικές προφυλάξεις ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές. 
Α – Να στήνετε την σκηνή σας πολύ μακριά από τρεχούμενα η στάσιμα νερά και περιοχές με υγρασία, κατά την διάρκεια της εποχής που βρίσκονται σε έξαρση τα έντομα. 
Β – Χρησιμοποιήστε ανοιχτές περιοχές με λίγη βλάστηση για τον καταυλισμό σας. 
Γ - Πολλά ζωύφια και έντομα προσελκύονται από το φως, για αυτό να αποφεύγετε όσο το δυνατό μπορείτε τα φώτα κατά την νύχτα. 
Δ – Να έχετε πάντα κλειστεί τις πόρτες της σκηνής σας. 
Ε – Έχετε πάντα μαζί σας στικ αμμωνίας, κάνει για όλα τα έντομα. 
Ζ – Αντισταμινικά χάπια, είναι απαραίτητα αν ταξιδεύετε εκτός πόλεων. 
Η – Αποφύγετε να φοράτε ρούχα με ζωηρά χρώματα διότι προσελκύουν τα έντομα. 
Θ – Μην χρησιμοποιείτε έντονα αρώματα και αποσμητικά γιατί και αυτά θα τραβήξουν τα έντομα κοντά σας και πιο πολύ αυτά που συλλέγουν γύρη διότι θα σας περάσουν λόγω έντονης μυρωδιάς του αρώματος που φοράτε, για κάποιο άνθος. Ένα αποσμητικό με ήπια μυρωδιά είναι κατάλληλο. 
Ι – Να φοράτε μπλούζες με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, κλειστά παπούτσια, καπέλα και αν θέλετε και φουλάρια για να μην είναι ακάλυπτος ο λαιμός και ο σβέρκος σας, με αυτό τον τρόπο μειώνεται η επιφάνεια της επιδερμίδας και είναι πιο δύσκολο να σας τσιμπήσουν τα διάφορα έντομα. 
Κ – Μην αφήνετε τρόφιμα, αναψυκτικά και κυρίως γλυκά ακάλυπτα, είναι μεγάλος πειρασμός για τα ζωύφια και τα έντομα. 
Λ – Αποφεύγετε να περνάτε μέσα από θάμνους και ψηλά χόρτα. 
Μ – Χρησιμοποιείτε απωθητικό εντόμων στο εκτεθειμένο δέρμα σας με βάση DEET. Μέχρι στιγμής είναι το καλύτερο εντομοαπωθητικό. 
Ν – Αποφεύγεται κάθε δραστηριότητα την αυγή και το σούρουπο, τα έντομα είναι πιο δραστήρια εκείνες τις ώρες και τσιμπάνε πιο πολύ.