Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΥΜΗΤΤΟΣ - ΟΡΥΧΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΥΝΗΓΟΥ ( ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ )

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα ορυχεία του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, βρίσκονται στην βορειοανατολική πλευρά του Υμηττού. Δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα για τα συγκεκριμένα ορυχεία.
Δεν ξέρουμε καν του πότε είναι.
Πολλά άτομα της κοντινής περιοχής μας είπαν ότι ήταν ορυχεία μαρμάρου, άλλοι μας είπαν ότι ήταν για αμίαντο και άλλοι μας είπαν πως ήταν για κάρβουνο, τώρα πια είναι η αλήθεια ένας θεός ξέρει.
Την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε την περιοχή θα ρωτήσουμε μέσα στην μονή αν γνωρίζουν και αυτοί κάτι για τα συγκεκριμένα ορυχεία. Μέχρι τότε, καλό ψάξιμο.
Ξέχασα να σας αναφέρω ότι κοντά στα ορυχεία υπάρχει και ένα κτήριο και για το κτήριο αυτό υπάρχουν διάφορες αναφορές, πολλοί λένε ότι το κτήριο αυτό ήταν μέρος των ορυχείων, άλλοι πως ήταν κτίσμα των γερμανών και συγκεκριμένα το διοικητήριο τους στον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλοι πως ήταν κτήριο του Ελληνικού Στρατού.
Μεγάλοι άνθρωποι σε ηλικία μου έχουν αναφέρει ότι την εποχή του πολέμου τα ορυχεία αυτά τα χρησιμοποιούσε ο κόσμος για την προστασία του και ότι στα συγκεκριμένα ζούσαν και αντάρτες. Ίσως αυτό έχει κάποια αλήθεια γιατί ο πατέρας ενός γνωστού που ήταν εργολάβος κατασκευών, σε μια κατασκευή που έκανε, όταν έσκαβαν για τα θεμέλια ενός σπιτιού, βρήκαν τον σκελετό ενός σκύλου που το λουράκι του λαιμού του είχε τον γερμανικό σταυρό.
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου εκεί έξω, που θα πάει θα την βρούμε.