Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΞΥΛΙΝΟ ΚΑΜΑΚΙ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Παίρνουμε ένα κομμάτι δυνατό ξύλο, του κάνουμε έναν σταυρό με το μαχαίρι και στην συνέχεια το πιέζουμε μέχρι το ξύλο να ανοίξει στα τέσσερα, καλό θα είναι να μην το χτυπήσουμε για να ανοίξει με κάποιο βαρύ αντικείμενο η σφυρί. Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το ξύλο απλώς χτυπήστε το μαχαίρι σας με ένα άλλο ξύλο απαλά και σιγά.
Στην συνέχεια περάστε δυο ξύλα στις σχισμές του ξύλου και πιέστε προς τα κάτω για να ανοίξει πιο πολύ.
Μετά βγάλτε τα δυο ξύλα και με το μαχαίρι σας κόψτε τις άκρες σιγά σιγά  μέχρι να γίνουν όσο το περισσότερο γίνετε μυτερές. Αφού τελειώσετε με τα δυο ξύλα, κάντε το ίδιο και με το ξύλο με τις 4 σχισμές. Καλό θα είναι να έχετε τοποθετήσει τα δυο ξύλα μέσα στις σχισμές του πρώτου ξύλου, για να μπορείτε να φτιάξετε τις μύτες σας καλύτερα. Αφού τελειώσουμε με τα παραπάνω, παίρνουμε καθαρό σπάγκο και όχι πλαστικό τον περνάμε μέσα από την σχισμή και κάνουμε έναν κομπο,στην συνέχεια αρχίζουμε να τυλίγουμε το ξύλο μέχρι το σημείο που βρίσκονται τα άλλα δυο και σχηματίζουν σταυρό. Το τύλιγμα πρέπει να είναι σφιχτό για να μην ανοίξει περισσότερο το ξύλο μας.
Με τον ίδιο σπάγκο και χωρίς να τον κόψουμε συνεχίζουμε να τυλίγουμε και τον σταυρό.
Το δέσιμο του σταυρού πρέπει να είναι ένα μέσα και ένα έξω και το αντίθετο όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Αφού τελειώσετε με το συγκεκριμένο δέσιμο συνεχίστε προς τα πάνω κυκλικά γύρω από το ξύλο, μόλις το κάνετε και αυτό το καμάκι σας είναι έτοιμο. Αν θέλετε, αντί για σπάγκο μπορείτε να βάλετε λεπτές ρίζες που είναι και αυτές το ίδιο γερές, ( σε περίπτωση ανάγκης βέβαια ).
Το συγκεκριμένο καμάκι δεν κάνει τόσο για ψάρεμα όσο για κυνήγι, και πάνω από όλα είναι κατάλληλο για την προσωπική μας προστασία σε περίπτωση κάποιου κακού. Αν θέλετε να φτιάξετε καμάκι για ψάρεμα ο τρόπος είναι ο ίδιος, απλά το ξύλο σας πρέπει να είναι πιο λεπτό και πιο μακρύ και να προσέχετε όταν ψαρέψετε με αυτό, να μην το καρφώσετε με την μύτη αλλά από το πλάι.