Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Μύγες και Αλογόμυγες προστασία.

Η οικιακή μύγα δεν τσιμπά, μόνο η αλογόμυγα τρέφεται από αίμα ζώων και ανθρώπων. 
Οι αλογόμυγες επειδή τρέφονται από πολλούς ξενιστές, μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο διάφορες αρρώστιες. 
Είναι πολλή μεγάλες σε μέγεθος και μπορούν να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα. 
Μόνο οι θηλυκές αλογόμυγες προσελκύονται από το αίμα, τρέφονται με αυτό όταν θα βγει από την πληγή που θα μας κάνει. Υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβουμε το δάγκωμα της διότι το σάλιο της περιέχει αναισθητικό. 
Το δάγκωμα τους προκαλεί έντονο κνησμό και οίδημα. Επειδή οι αλογόμυγες κόβουν το δέρμα όταν το δαγκώνουν, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην πληγή για διάφορες λοιμώξεις. Ζούνε σε δάση και σε περιοχές με πολλή υγρασία. 
Οι οικιακές μύγες θέλουν μεγαλύτερη προσοχή διότι τρέφονται και με τις τροφές τις δικές μας αλλά επίσης δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τραφούν και με ακαθαρσίες. 
Η μύγα δεν μπορεί να τραφεί με σκληρές τροφές μόνο με υγρές, για αυτό τον λόγο βγάζει από το στομάχι της σταγόνες υγρού για να υγροποίηση την τροφή της. 
Την στιγμή που υγροποιεί την τροφή της και τρέφεται, συγχρόνως αφήνει πάνω στις τροφές τα περιττώματα της. Τα πόδια και η προβοσκίδα της μύγας, είναι γεμάτο λεπτές τρίχες που κάλλιστα μπορούν να μεταφέρουν με ευκολία ακαθαρσίες και μικροοργανισμούς. 
Σε έρευνα που έχει γίνει, έχει αποδειχτεί ότι ο αριθμός μικροοργανισμών που υπάρχουν πάνω σε μια μύγα, ξεπερνάει το 1.000.000. έχετε καλυμμένες όλες σας της τροφές και μέσα και έξω από το σπίτι σας και προπάντων μην αφήνετε τα σκουπίδια σας ακάλυπτα. 
Τα μέτρα προστασίας είναι ίδια με αυτά των κουνουπιών. 
Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε τα περιττώματα μιας μικρής μύγας πάνω σε σακούλα, χρησιμοποίησα μεγεθυντικό φακό για να φαίνονται καλύτερα. 
Παρακολούθησα την μύγα για περίπου δέκα λεπτά, σε κάθε σημείο που σταμάταγε άφηνε και τις ακαθαρσίες της. 
Σας το είπα και θα το ξαναπώ, προσοχή στα τρόφιμα σας, οι μύγες είναι φορείς πολλών ασθενειών.




Σταθερή αξία.

Για όλους τους πεζοπόρους των βουνών και τους λάτρεις της φύσης που δεν αρέσκονται σε ένα απλό μαχαίρι αλλά θέλουν κάτι ποιο ιδιαίτερο και πρακτικό το Bowie bushman της Cold Steel δεν θα τους προδώσει πότε και πιστεύω πως βρίσκετε στις απαιτήσεις τους. 
Στην λαβή του που είναι κούφια, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα αυτοσχέδιο μικρο κιτ επιβίωσης η ότι άλλο πιστεύετε ότι σας είναι αναγκαίο. 
Είναι σχεδιασμένη έτσι η λαβή του, ώστε να μπορείτε να της προσαρμόσετε ξύλο. 
Στην θήκη περιλαμβάνεται και ένας μικρός σπινθηριστής.