Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Μπουκαμβίλια και σκνίπες.

Τους καλοκαιρινούς μήνες καλό θα είναι να αποφεύγουμε να καθόμαστε δίπλα στο συγκεκριμένο φυτό διότι λόγω της υγρασίας του, μαζεύει πάρα πολλές σκνίπες και κουνούπια.
Την αυγή το σούρουπο και κυρίως τις βραδυνές ώρες, να βρίσκεστε σε μεγάλη απόσταση από το φυτό διότι τα τσιμπήματα από τα κουνούπια και τις σκνίπες είναι περισσότερα και πιο οδυνηρά γιατί είναι οι ώρες που δραστηριοποιούνται.



Κόλλα από φοίνικα.

Τα εσωτερικά υγρά του φοίνικα, μετά από δυο μέρες από την συλλογή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κόλλα.
Δεν το ήξερα ούτε εγώ μέχρι που το ανακάλυψα τυχαία.
Είναι πολύ σπάνιο να χρησιμοποιήσουμε τους χυμούς του φοίνικα για να παρασκευάσουμε κόλλα στην χώρα μας, απλά πειραματίστηκα και μοιράζομαι αυτή την γνώση μαζί σας.
Μετά την δεύτερη μέρα και αφού έχει πήξει πλέον από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σαν κόλλα.
Είναι αρκετά δυνατή διότι την έπιασα με τα δάχτυλα μου και κόλλησαν αναμεταξύ τους.
Αν τοποθετήσουμε και λίγη στάχτη, θα γίνει ακόμα πιο σταθερή η κόλλα μας και θα πήξει πιο γρήγορα.
Στις παρακάτω φωτογραφίες, θα δείτε πως είναι αυτή η παχύρρευστη κόλλα του φοίνικα και τα έντομα που έχουν κολλήσει πάνω της, προσπάθησα να τα βγάλω από πάνω της αλλά δεν ξεκόλλαγαν με τίποτα.
Σας αναφέρω αυτή την τεχνική μόνο σαν γνώση, δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσουμε τα υγρά του φοίνικα για να κολλήσουμε οτιδήποτε, από την στιγμή που στην χώρα μας υπάρχουν άπειρα πεύκα και μπορούμε να δημιουργήσουμε κόλλα από την ρητίνη τους.












Πτυσσόμενο πριόνι Samurai.

Ένα από τα καλύτερα πτυσσόμενα πριόνια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι αυτό που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.
Είναι πολύ ανθεκτικό, βολικό στον χειρισμό του και ελαφρύ, επίσης κάνει το κόψιμο λεπτών και χοντρών κλαδιών παιχνιδάκι διότι δεν μας κουράζει καθόλου.
Κατάλληλο για υπαίθριες δραστηριότητες και τις δουλειές του κήπου μας.



Μαχαίρι τύπου Karambit.