Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ψυχολογικά προβλήματα και επιβίωση.

Όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι σε μια κατάσταση επιβίωσης καλό θα είναι να έχουμε κάποιες βασικές γνώσεις.
Ακόμα και η πιο απλή τεχνική, όπως για παράδειγμα να μπορούμε να προσανατολιστούμε μπορεί να μας σώσει την ζωή.
Λέω μπορεί διότι για να τα καταφέρουμε θα πρέπει εκτός από τις γνώσεις που διαθέτουμε, να έχουμε αποφασιστικότητα, θάρρος, καθαρό νου και καλή προσέγγιση των πραγμάτων.
Όταν απειλείτε η ζωή η δικιά σου, τις οικογένειας σου η των συνανθρώπων σου, η θέληση για επιβίωση είναι άκρως σημαντική.
Το μυαλό μας ελέγχει το σώμα και όχι το αντίθετο, αν οι σκέψεις μας είναι λανθασμένες δεν πρόκειται να επιβιώσουμε.
Για να το καταφέρουμε αυτό, θα χρειαστούμε αισιοδοξία, καθαρό μυαλό, ηρεμία, προσαρμογή στην τρέχουσα κατάσταση και αυτοσυγκέντρωση.
Όταν βρίσκεσαι κουρασμένος, διψασμένος και πεινασμένος, το μυαλό δουλεύει πιο αργά με αποτέλεσμα να κάνει πιο πολλά λάθη και να εκτιμά λανθασμένα τις αποστάσεις και τις καταστάσεις.
Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια μας και τις αντοχές μας. Ποτέ δεν πρέπει να υπερβαίνουμε την εμπειρία και την φυσική κατάσταση μας.
Δεν χρειάζεται να το παίξουμε ούτε ήρωες ούτε θεοί.
Αποφεύγουμε να σκεφτόμαστε την οικογένεια μας και το σπίτι μας διότι το μυαλό μας βρίσκετε σε σύγχυση και θα οδηγηθούμε στην απόγνωση.
Διώχνουμε οτιδήποτε αρνητικό μας κατατρώει και προσαρμοζόμαστε στην περιοχή που βρισκόμαστε, με πρωτόγονες τεχνικές, για να καταφέρουμε να επιζήσουμε.
Το ψυχολογικό στρες, ο πανικός, το άγχος και η κατάθλιψη είναι από τα πρώτα συμπτώματα που θα πρέπει να αποφύγουμε για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε.
Για να αποβάλουμε τα τέσσερα παραπάνω συμπτώματα, θα πρέπει να τα ελέγξουμε και να τα απομονώσουμε.
Η ταχυπαλμία, πόνος στο στήθος, μυική ένταση, δυσκολία στην αναπνοή, ναυτία, σφίξιμο στο στομάχι, χλομάδα, κρύος ιδρώτας και ατονία, είναι τα συμπτώματα του άγχους, της κατάθλιψης, του ψυχολογικού στρες και του πανικού.
Αντιμετωπίστε τα με θάρρος και θα δείτε ότι θα μεγαλώνει η αυτοπεποίθηση σας και σιγά σιγά θα εξαφανίζονται οι κακές σκέψεις.
Αν παραμείνουμε ήρεμοι δίχως θολωμένο μυαλό θα τα καταφέρουμε και θα επιβιώσουμε.
Το σώμα και το μυαλό μας θα προσαρμοστεί με το νέο περιβάλλον και το πείσμα μας μαζί με την προσαρμογή και την ικανότητα, θα μας βρει την λύση.
Η ισχυρή θέληση νικάει τα πάντα.