Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Bear Bell

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα ξεχωριστό αντικείμενο που αρκετοί ίσως το γνωρίζεται, αλλά πιστεύω πως οι περισσότεροι όχι, το Bear Bell η αλλιώς κουδούνι η καμπάνα για αρκούδες. 
Το συγκεκριμένο κουδούνι το κρεμάμε στο σακίδιο μας, το περνάμε στην ζώνη του παντελονιού μας η το κρεμάμε στο μπατόν πεζοπορίας. 
Μπορούμε επίσης να το κρεμάσουμε στο περιλαίμιο του σκύλου μας. 
Στις αρκούδες δεν αρέσουν οι εκπλήξεις, αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν όταν ο άνθρωπος αντικρίσει απότομα μια αρκούδα, το ίδιο ισχύει και για την αρκούδα διότι δεν θέλει να έρχεται αντιμέτωποι με ανθρώπους. 
Ένας τρόπος για να μην συμβεί αυτό, είναι να κάνετε θόρυβο η να έχετε κρεμασμένο πάνω σας ένα κουδούνι σαν αυτό στις φωτογραφίες, η οποιοδήποτε κουδούνι θέλετε εσείς. 
Η ιδέα είναι ότι τα συγκεκριμένα κουδούνια – καμπάνες δεν ακούγονται σαν τους φυσικούς ήχους του δάσους και επειδή οι αρκούδες θέλουν πάντα να αποφύγουν τους ανθρώπους, οι καμπάνες τις κρατάνε μακριά. 
Πολλοί πεζοπόροι ορκίζονται ότι το bear bell είναι ένας καλός τρόπος για να μην πέσεις τυχαία σε κάποια αρκούδα. 
Ωστόσο η έρευνα σχετικά με τις καμπάνες αρκούδας δεν είναι καθοριστική. Η κατώτατη γραμμή που μπορεί να συμφωνήσει ο καθένας είναι ότι είναι καλή ιδέα να κάνετε θόρυβο για να αποφύγετε την έκπληξη μιας αρκούδας, ειδικά όταν η ορατότητα είναι κακή.
Μερικοί άνθρωποι φορούν καμπάνες αρκούδας, ενώ άλλοι έχουν κόρνες αέρα ή σφυρίχτρες. 
Το bear bell που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, έχει ενσωματωμένο μαγνητάκι ώστε να κρατάει το κουδούνι σταθερό και να μην χτυπάει, μόλις το αποσύρουμε αρχίζει και κουδουνίζει. 
Ένα πολύ φθηνό και πρακτικό αντικείμενο που πρέπει να έχει πάντα μαζί του ο κάθε φυσιολάτρης και πεζοπόρος και αχρείαστο ας είναι. 
Η τιμή του είναι 3 ευρώ μόνο.