Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Αλκοόλ και επιβίωση.

Το αλκοόλ εκτός από την συντροφιά που προσφέρει σε πολλούς ανθρώπους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια κατάσταση επιβίωσης εντός η εκτός της οικίας μας και σε μια κατάσταση που το αλκοόλ θα μπορεί να αντικαταστήσει προσωρινά κάποιο άλλο υλικό.

Τα κρασιά, τα κρεμώδη ποτά τύπου baileys και τα λικέρ δεν κάνουν για τις παρακάτω εφαρμογές που θα σας αναφέρω.

Τα ποτά που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να μην έχουν αρωματικά και να έχουν πολλούς βαθμούς αλκοόλης από 36 έως 40.
 
Αλκοολούχα ποτά σε αυτούς τους βαθμούς είναι:

Brandy 36 vol.

Ούζο 37,5 vol.

Τσίπουρο,Ρακί,Τσικουδιά 37,5 vol.

Gin 37,5 vol.

Grappa 37,5 vol.

Ρούμι 37,5 vol.

Βότκα 37,5 vol.

Whisky 40 vol.
 
Βοηθούν στο κρύωμα και στον βήχα ανοίγοντας τους αεραγωγούς προωθώντας τον βήχα να αποβάλει τους βλεννογόνους και να νιώσουμε ανακούφιση, επίσης χαλαρώνει την αναπνευστική οδό και τα νεύρα. Πιστεύω ότι αυτή την μέθοδο την έχουμε δοκιμάσει οι περισσότεροι. 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αλκοόλ σαν καύσιμο υλικό για να ανάψουμε μια φωτιά, οι λάμπες πετρελαίου. Είναι το κλειδί σε μια κατάσταση επιβίωσης που δεν υπάρχουν άλλα καύσιμα και θεωρείτε από τα πιο βασικά.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αντισηπτικό διώχνοντας τα μικρόβια και σαν απολυμαντικό πληγών σε μια επείγων κατάσταση. Δεν αντικαθιστά τα φαρμακευτικά σκευάσματα αλλά σε μια ώρα κρίσης, θα καθυστερήσει και θα μειώσει την μόλυνση. 

Μπορείτε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα μαχαιροπίρουνα σας, το μαχαίρι σας, τα χέρια και το πρόσωπο σας, (προσοχή στα μάτια) ακόμα και τα βακτήρια παπούτσια σας. 

Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για εντομοαπωθητικό και κατά των τσιμπημάτων και της φαγούρας που προκαλούν.

Όλα τα παραπάνω χρησιμοποιούνται μόνο σε επείγουσες καταστάσεις και με σύνεση.