Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Βιβλία επιβίωσης.

Με ρώτησε ένας γνωστός πιο βιβλίο θα του πρότεινα που να έχει σχέση με την επιβίωση. 
Το ερώτημα είναι πολύ κρίσιμο διότι υπάρχουν πολλά καλά βιβλία στο εμπόριο. 
Επίσης πολλά από αυτά που αναγράφονται στα βιβλία επιβίωσης είναι άχρηστα για την χώρα μας διότι έχουμε άλλες συνθήκες, άλλα φυτά, άλλα έντομα, άλλα ερπετά και άλλα ζώα. 
Σαν γνώση βέβαια δεν είναι τίποτα άχρηστο, καλό είναι να τα γνωρίζουμε και ας μην τα χρειαστούμε πότε. Η ουσία του θέματος δεν είναι πιο βιβλίο θα αγοράσεις αλλά τον λόγο που θα το αγοράσεις. Όλα τα βιβλία επιβίωσης σου δείχνουν τα βασικά, μέχρι εδώ καλός συμφωνώ και εγώ, από εκεί και πέρα τι γίνεται. Πρέπει μόνος σου να ψαχτείς και να ανακαλύψεις αυτά που σου προσφέρει η χλωρίδα και η πανίδα της χώρας σου. 
Δεν είναι δύσκολο να το πετύχεις, απλά θέλει πολύ ψάξιμο και μελέτη. Θα σου αναφέρω ένα απλό παράδειγμα, δεν έχω συναντήσει σε κανένα βιβλίο να γράφει ότι από τον ασφόδελο η το ταράξακο μπορούμε να φτιάξουμε κόλλα. Επίσης τα βότανα, οι άγριοι καρποί και τα φαγώσιμα χόρτα που έχουμε στην χώρα μας είναι άπειρα και καλό θα είναι αν θέλεις να ασχοληθείς με τέτοια θέματα να τα γνωρίζεις. Όπως είπα και παραπάνω, υπάρχουν πολλά βιβλία στο εμπόριο και όλα είναι παρεμφερή. Θα σας αναφέρω τέσσερα πιστεύω από τα καλύτερα. 
Πρώτο στην βαθμολογία για μένα είναι ο οδηγός επιβίωσης της S.A.S του John Wiseman τα λόγια είναι περιττά για το συγκεκριμένο βιβλίο. 
Δεύτερο στην βαθμολογία είναι το βιβλίο με τίτλο εγχειρίδιο επιβίωσης S.A.S του Barry Davies, δεν έχει βέβαια καμία σχέση με το βιβλίο του John Wiseman. 
Τρίτο στην βαθμολογία είναι ο οδηγός επιβίωσης τσέπης του Rob Beattie, ένας χρήσιμος οδηγός για κάθε δραστηριότητα στην φύση με χρήσιμες συμβουλές για έκτακτες ανάγκες. 
Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, τέταρτο στην βαθμολογία είναι ο δελφικός οδηγός επιβίωσης του Λιακόπουλου. Καλό βιβλίο που εκτός από τα βασικά, έχει και διάφορες τεχνικές επιβίωσης με υλικά από την Ελληνική ύπαιθρο. Σε άλλο άρθρο θα σας δείξω πως να φτιάξετε το δικό σας προσωπικό σημειωματάριο επιβίωσης.





Αδιάβροχα κουτιά.

Ένα έξυπνο κόλπο για να κρατήσουμε τα χαρτονομίσματα μας στεγνά και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα, είναι αυτό με τις συσκευασίες από βιταμίνες και παυσίπονα. 
Αν θέλετε να μην αναγράφετε η μάρκα πάνω στον πλαστικό σωλήνα, πάρτε ένα μαχαίρι και με την πίσω πλευρά του ξύστε το πλαστικό. 
Με αυτό τον τρόπο δεν κόβετε ούτε χαράζετε το πλαστικό και φαίνεται σαν καινούργιο.