Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Σκόρδο το θαυματουργό.

Πάνω κάτω, όλοι μας γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του πανίσχυρου βολβού, που χρησιμοποιείτε από τους περισσότερους λαούς του κόσμου για 5.000 χρόνια και ίσως και περισσότερο.

Θα σας πω ένα μυστικό που δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος και είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο για την αποφυγή διαφόρων τσιμπημάτων.

Μισή ώρα πριν φτάσετε στον προορισμό σας και ξεκινήσετε την πεζοπορία σας, φάτε μια καθαρισμένη σκελίδα σκόρδου ( μασήστε την, μην την καταπιείτε ) και στην συνέχεια πιείτε λίγο νερό.

Αν δεν αντέχετε την μυρωδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάπια σκόρδου, αλλά πιστέψτε με δεν έχουν καμία σχέση με το κλασσικό σκόρδο που θα το φάτε ωμό.

Κατάλληλα σκόρδα για αυτή την δουλειά είναι τα βιολογικά και τα άγρια που τα βρίσκουμε στην φύση, τα δεύτερα είναι πιο πλούσια σε δραστικές ουσίες από τα πρώτα, απλά πρέπει να τα γνωρίζετε.

Επίσης τα ελληνικά σκόρδα του εμπορίου κάνουν και αυτά την δουλίτσα τους, απλά δεν ξέρουμε πόσο ραντισμένα είναι και αν έχουνε όλες τις βιταμίνες τους και κυρίως την αλιίνη και την αλιινάση.

Αυτές οι δυο ουσίες βρίσκονται μέσα στο σκόρδο ξεχωριστά, όταν μια σκελίδα σπάσει, οι δυο ουσίες ενώνονται και δημιουργείτε η αλλισίνη.

Η θαυματουργή αλλισίνη είναι αυτή που κάνει το σκόρδο έντονο σε οσμή και γεύση, για αυτό τον λόγο πρέπει να μασήσετε την σκελίδα, για να απελευθερωθεί η δραστική ουσία της.

Από την στιγμή που θα φάτε την σκελίδα του σκόρδου και για ένα χρονικό διάστημα περίπου 6 - 7 ωρών, δεν πρόκειται να σας τσιμπήσει τίποτα και αν τολμήσει, οι δραστικές ουσίες του σκόρδου που θα βρίσκονται στον οργανισμό σας, θα δουλέψουν σαν φάρμακο και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Τα παλιά χρόνια έτρωγαν σκόρδα όχι μόνο για να μην τους πλησιάζουν τα διάφορα έντομα, αλλά ακόμα και τα φίδια.

Αν κάποιος από εσάς είναι υποτασικός, καλό θα είναι να μην δοκιμάσει τα παραπάνω.


Δίχτυ συγκράτησης επιδέσμου.

Φαρμακευτικό υλικό που πρέπει να υπάρχει πάντα μέσα στο σακίδιο μας.
Κατάλληλα είναι αυτά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα άνω και κάτω άκρα λόγω ίδιου μεγέθους και τα μικρότερα που είναι για τα δάχτυλα.
Επίσης το δίχτυ των άνω και κάτω άκρων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συγκρατήσει ένα τραύμα στον λαιμό και σε όλα τα μέρη των χεριών και των ποδιών μας λόγω της ελαστικότητας που έχει.