Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

REVOLVER - ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΡΙΟΝΙ



Το μαχαίρι της φωτογραφίας με τις δυο περιστρεφόμενες λάμες και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του, μας έχει αποδείξει, όχι και λίγες φορές την  χρησιμότητα του. Είναι κατασκευασμένο από ατσάλι AUS-8, και διαθέτει αντιολισθητική λαβή από GRN για καλύτερο κράτημα και αποφυγή τραυματισμού.
Το βάρος του είναι στα 153 γραμμάρια και το ολικό του μήκος στα 22,80 cm μαζί με την λαβή. Είναι ένα πολύ καλό και χρήσιμο εργαλείο και είναι απαραίτητο για όσους ασχολούνται με την πεζοπορία, την ορειβασία, ακόμα και το κυνήγι. Το έχω χρησιμοποίηση σε πολλές διαδρομές και πεζοπορίες που έχω κάνει στο βουνό και μπορώ να πω ότι δεν μου παρουσίασε κάποιο πρόβλημα αν και το έχω ταλαιπωρήσει αρκετά.
Το όνομα της εταιρίας SOG από την Ουάσινγκτον (STUDIES AND OBSERVATION GROUP) που σημαίνει (ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ), ήταν μια ειδική μονάδα του αμερικανικού στρατού, που ήταν υπεύθυνη για μυστικές αποστολές. Η εταιρία SOG ιδρύθηκε το 1986 και προκειμένου να ανταποκριθούν οι τεράστιες απαιτήσεις των ειδικών δυνάμεων, όλα τα μαχαίρια SOG σχεδιάστηκαν για τις χειρότερες συνθήκες πεδίου. Με λίγα λόγια είναι παντός καιρού και η αντοχή τους τεράστια.