Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Εκτίμηση προμηθειών.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πως πρέπει να κάνουμε σωστή αποθήκευση προμηθειών και πια είναι τα σωστά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε αυτό το μικρο άρθρο. Θα ξεκινήσουμε με το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο που είναι το νερό. 

Νερό. 

Υπάρχουν πολλοί που συλλέγουν πάρα πολύ τροφή και ελάχιστο νερό, καλύτερα να έχεις περισσότερο νερό παρά τροφή. Χωρίς τροφή επιβιώνεις, χωρίς νερό όμως όχι. 
Δεν κάνουμε ποτέ αυτό το λάθος, αν δεν μπορείτε να κάνετε καλή εκτίμηση, βεβαιωθείτε τουλάχιστον ότι το νερό που έχετε αποθηκεύσει θα διαρκέσει όσο και το φαγητό σας. 
Αν δεν έχετε αρκετό χώρο, υπάρχουν στο εμπόριο αρκετά σκευάσματα συλλογής και καθαρισμού του νερού. 

Σωστή ποικιλία τροφίμων. 

Ακούω και διαβάζω από αρκετούς ότι τα αποθέματα τροφής που έχουν αποτελούνται από αλεύρι, φασόλια, ρύζι, αλάτι, μέλι, ζυμαρικά και αλάτι. Το σώμα σας μετά από μια καταστροφή, θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στις νέες τροφές και θα υποφέρετε από την κόπωση των τροφίμων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει μια σωστή ποικιλία πιθανών γευμάτων, ώστε να αισθάνεστε ικανοποιημένοι κάθε φορά που τρώτε. 

Δοκιμάστε πριν αποθηκεύσετε. 

Μην αποθηκεύετε τροφές πριν τις δοκιμάσετε.
 Ότι και αν είναι αυτό που θέλετε να αποθηκεύσετε, δοκιμάστε το πρώτα και μην το αγοράζετε γιατί έτσι πρέπει και με το τσουβάλι. Υπάρχει περίπτωση τα μισά από αυτά που έχετε αγοράσει να μην σας αρέσουν και να πάνε στα σκουπίδια, η να τα φάτε με το ζόρι. 
Μέχρι και το τελευταίο ευρώ που θα ξοδέψετε για τις προμήθειες σας, θα πρέπει να έχει αξία. 
Να αγοράζετε από διάφορες εταιρείες και όχι από μια συγκεκριμένη μέχρι να βρείτε τα τρόφιμα που σας αρέσουν. Επίσης τα βασικά υλικά που αγοράζετε όπως για παράδειγμα το αλεύρι, θα πρέπει να γνωρίζετε να τα χρησιμοποιείτε αλλιώς θα σας είναι άχρηστα. 

Πολυβιταμίνες. 

Μεγάλο ρόλο σε μια κατάσταση που δεν θα υπάρχουν οι κατάλληλες τροφές, παίζουν οι πολυβιταμίνες και κυρίως η βιταμίνη C. 
Το άγχος και η ανατροπή που θα έχει πάρει η ζωή σας μετά από μια τέτοια κατάσταση, οι απειλές για εσάς και για την οικογένεια σας και η χειρωνακτική εργασία, θα αντλούν μεγάλο μέρος από την ενέργεια σας με αποτέλεσμα να αδυνατεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα. 
Οι βιταμίνες θα σας βοηθήσουν και θα σας κρατήσουν δυνατούς και υγιείς. 

Δεν ξεχνώ. 

Αρκετός κόσμος όταν είναι να προετοιμαστεί, αρχίζει να μαζεύει τρόφιμα και νερό και ξεχνά κάποιες άλλες προμήθειες που θα τον βοηθήσουν στην επιβίωση του. Προσωπικό εξοπλισμό, εργαλεία, προμήθειες πρώτων βοηθειών και άλλα σημαντικά αντικείμενα δεν τα παραμελούμε. Η τροφή και το νερό αν και πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα, προσπαθήστε να μην ξεχάσετε τα υπόλοιπα.