Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Τζίτζιφα – Ziziphus jujuba.

Τα τζίτζιφα είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, φλαβονοειδή, βιταμίνες Α,C, και Β2, σάκχαρα και σαπωνίνες.
Όλα τα μέρη του φυτού χρησιμοποιούνται για διάφορες θεραπείες. 
Οι καρποί ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, τονώνουν το στομάχι και την σπλήνα και χαρίζουν ευεξία. 
Το αφέψημα από τα φύλλα του δέντρου, σκοτώνει τα παράσιτα που προκαλούν την διάρροια. 
Είναι καρπός με πολύ ωραία γεύση που θυμίζει μήλο, όταν ωριμάσει πολύ μπορεί να σας θυμίσει και την γεύση του χουρμά. 
Η τζιτζιφιά είναι ένα δέντρο με πάρα πολλές θρεπτικές και φαρμακευτικές αξίες, είναι ένας από τους πολλούς γιατρούς που υπάρχουν στην φύση και μας δίνει απλόχερα τους θαυματουργούς καρπούς της. 
Είναι από τα λίγα δέντρα που χρησιμοποιούνται τα περισσότερα μέρη του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου