Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΖΑΚΙΟΥ



Εδώ και αρκετό καιρό, διάφοροι γνωστοί και φίλοι μου έχουν αναφέρει ότι δυσκολεύονται στο να ανάψουν το τζάκι τους, και όταν το ανάψουν, δεν έχουν την επιθυμητή φλόγα και θέρμανση που θέλουν.
Θα σας πω έναν απλό και εύκολο τρόπο να ανάψετε το τζάκι σας, δίχως να χρησιμοποιήσετε εύφλεκτα υλικά και στερεά καύσιμα, μόνο με την χρήση φυσικού προσανάμματος.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, το άναμμα της συγκεκριμένης φωτιάς είναι πολύ εύκολος.
Α- Τοποθετούμε δυο κούτσουρα στο τζάκι μας.
Β- Παίρνουμε ένα τρίτο κούτσουρο, και αφαιρούμε λεπτές φλοίδες με το χέρι μας η την βοήθεια ενός μαχαιριού. Κοιτάμε να αφαιρέσουμε αρκετά κομμάτια.
Γ- Τοποθετούμε τις φλοίδες που αφαιρέσαμε από το ξύλο μας στην γωνία που σχηματίζουν τα δυο κούτσουρα και στην συνέχεια τα ανάβουμε.
Δ- Αφού έχουν ανάψει οι φλοίδες που έχουμε τοποθετήσει, στην συνέχεια τοποθετούμε όλο και μεγαλύτερα ξύλα ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε.
Για να δημιουργήσουμε την φωτιά που θέλουμε, θα σας αναφέρω τα καλύτερα ξύλα για την καλύτερη καύση και συντήρηση της φωτιάς σας.
Α- Λεύκα, Καστανιά, Πλάτανος, Κυπαρίσσι, μην τα χρησιμοποιείτε διότι δεν έχουν καλή φλόγα, σπινθηρίζουν και μας δίνουν λίγη θερμότητα.
Β- Ελατό, Πεύκο, Ιτιά, Οξυά, εκτός την Οξυά που διατηρεί καλή φλόγα και θράκα, τα άλλα τρία ξύλα μας παράγουν πολύ καλή φλόγα και θερμαντικότητα, αλλά έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Τα συγκεκριμένα ξύλα είναι κατάλληλα για τις μέρες του χειμώνα που έχουν πολύ κρύο και θέλουμε κάτι να μας ζεστάνει γρήγορα και να μην μας ταλαιπωρήσει στο άναμμα του.
Γ- Πουρνάρι, Βελανιδιά, Ελιά, καίγονται αργά και έχουν πολύ καλή θράκα, επίσης παράγουν ελάχιστο καπνό. Εφόσον έχουμε ανάψει την φωτιά μας με τα παραπάνω ξύλα της κατηγορίας (Β), τοποθετούμε ελιές, βελανιδιές η πουρνάρια, για να την συντηρήσουμε και να διαρκέσει περισσότερη ώρα.
Χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά προσανάμματα, διότι όλα τα αλλά καταστρέφουν το τζάκι και την καμινάδα μας, επίσης δεν χρησιμοποιούμε προσανάμματα εμποτισμένα με ρετσίνι και αλλά εύφλεκτα υλικά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου