Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΖΩ ΕΛΛΑΔΑ

Πολλοί φίλοι, γνωστοί και αναγνώστες του blog με ερωτάνε γενικά διάφορα πράγματα σχετικά με την επιβίωση.
Εγώ θα σας πω τα εξής:
Μην πιστεύετε ότι σας λένε, ότι ακούτε, και ότι βλέπετε.
Είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν πραγματικά τι κάνουν.
Εδώ είμαστε ΕΛΛΑΔΑ, δεν είμαστε ούτε Αυστραλία, ούτε Αμαζόνιος, ούτε και Σαχάρα, για να χαθούμε σε τεράστιες και αχανείς εκτάσεις και να έρθουμε αντιμέτωποι με τεράστια φίδια που σκοτώνουν ακαριαία στο δάγκωμα τους η διάφορα αγρίμια των βουνών. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα από το εξωτερικό. Στην χώρα μας δεν έχουμε μεγάλη γκάμα από άγρια ζώα και θανατηφόρα φίδια. Εδώ και 20 χρόνια δεν έχω συναντήσει ποτέ μου άγριο ζώο, το μόνο που έχω δει από απόσταση είναι τσακάλια, λύκους, αγριόχοιρους και αλεπούδες και από κοντινή, ελάφια, χελώνες, κουνάβια, σκαντζόχοιρους, σαύρες, νυφίτσες, αγριοκάτσικα και φίδια.
Αν βαδίζουμε πρωί και όχι τα χαράματα, είναι λίγο σπάνιο να συναντήσουμε κάποιο μεγαλόσωμο ζώο. Από έντομα στην Ελλάδα έχουμε αρκετά, το 90% όμως είναι ακίνδυνα άσχετα αν είναι άσχημα και ανατριχιαστικά. Στην Σάμο μόνο, μέσα σε μια εβδομάδα συνάντησα περίπου 30 διαφορετικά είδη.
Για να επιβιώσεις στην Ελλάδα χρειάζεται να έχεις λίγες βασικές γνώσεις, και τίποτα παραπάνω και πάνω από όλα να μην πανικοβάλλεστε, διότι ο πανικός, το άγχος και ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός.
Οι βασικές γνώσεις που πρέπει να γνωρίζουμε είναι λίγες και απλές και με λίγη εξάσκηση και προσπάθεια θα τις καταφέρουμε.
Α- Να μπορούμε να βρούμε τον προσανατολισμό μας και τον βορρά, μέρα και νύχτα με διάφορα μέσα και τρόπους εκτός πυξίδας.
Β- Να μπορούμε να ανάψουμε φωτιά, δίχως αναπτήρα η σπίρτα.
Γ- Να μπορούμε να βρούμε να φιλτράρουμε και να συλλέξουμε νερό από πηγή, από ποτάμι από δέντρα και φυτά και όχι από λίμνες και θάλασσα.
Δ- Να καταφέρουμε να στήσουμε ένα απλό και όχι πολύπλοκο μικρό καταφύγιο.
Τα παραπάνω είναι τέσσερα από τα βασικότερα παραδείγματα που πρέπει να γνωρίζει ένας επιζήσαντας σε περίπτωση ανάγκης.
Η μάθηση είναι θησαυρός, όποιος θέλει να εμβαθύνει περισσότερο τις γνώσεις του με θέματα, τρόπους και πρακτικές επιβίωσης, μπορεί να ασχοληθεί περισσότερο με τον τομέα αυτό.
Καλό θα είναι να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μικρό κίτ επιβίωσης. Μπορούμε να το αγοράσουμε έτοιμο, η να το φτιάξουμε μόνοι μας. έχω ανεβάσει βίντεο με το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι τέτοιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου