Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΡΟ

ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ
Ένα ανθεκτικό, χωρίς λιπαντικό, προφυλακτικό μπορεί να αποτελέσει άριστο φορέα νερού, όταν διαφυλάσσεται σε μια κάλτσα ή σε ένα μανίκι πουκαμίσου. Το προφυλακτικό γεμίζει ευκολότερα όταν ρίχνουμε το νερό μέσα σε αυτό αντί να το βυθίζουμε στην πηγή του νερού. Τινάξτε το προφυλακτικό για να τεντωθεί, καθώς θα γεμίζει με νερό. Χρησιμοποιούμενο με τον τρόπο αυτό, ένα προφυλακτικό μπορεί να χωρέσει περίπου 1,5  λίτρο νερό. Επίσης προστατεύουν στεγνά τα προσανάμματα όταν ο καιρός είναι υγρός και είναι αρκετά ανθεκτικά, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται επίσης ως ένας μικρός καταπέλτης.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΝΕΡΟΥ
Τα μέσα απολύμανσης  του νερού προσφέρονται σε πάρα πολλές μορφές, από δισκία ταμπλέτες μέχρι συσκευές αφαλατωσης.Μια συλλογή εφοδίων επιβίωσης είναι προτιμότερο να περιλαμβάνει 50 περίπου δισκία, επειδή είναι ευκολότερη η μεταφορά τους και γρήγορη και εύκολη η χρησιμοποίηση τους.
Ένα δισκίο απολυμαίνει περίπου ένα λίτρο νερού, αν και αφήνει έντονη γεύση χλωριου.τα δισκία δεν καθαρίζουν το νερό και δεν αφαιρούν τα ακάθαρτα σωματίδια, αλλά σίγουρα μπορούμε να το πιούμε χωρίς κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου