Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ









Πρόκειται πράγματι για ένα μικρό επίγειο παράδεισο, ένα μέρος καλά κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα, με αμέτρητους καταρράκτες και αντίστοιχα άφθονες λιμνούλες, οι οποίες το καλοκαίρι μετατρέπονται σε φυσικές πισίνες.
Αφήνουμε πίσω μας την Καλαμάτα, περνάμε τη Μεσσήνη και συνεχίζουμε προς Πύλο. Όταν φτάσουμε στην Καζάρμα θα δούμε πινακίδα που μας κατευθύνει αριστερά προς τη Χαραυγή. Μέσα στο χωριό θα βρούμε μία άλλη ταμπελίτσα "προς Πολυλίμνιο". Μπαίνουμε σε καλοπατημένο χωματόδρομο και σε 500 μέτρα συναντάμε διασταύρωση: δεξιά πάει προς "Μαύρη Λίμνα", όπου έχει και χώρο για πάρκινγκ και κιόσκι να καθίσουμε. Αν πάμε αριστερά θα φτάσουμε στο πάρκινγκ της Λίμνης του Ιταλού, όπου υπάρχουν και ξύλινα τραπέζια για πικ νικ.
Συνεχίζουμε πιο πέρα περνώντας πάνω από ξύλινα γεφυράκια για να προσεγγίσουμε τη Λίμνη Καδούλα με τους μικρούς της καταρράκτες. Ακολουθεί η Λίμνη Σταθούλα (εδώ πνίγηκε η Σταθούλα Θεριού το 1770) και η Λίμνη Πανάγος (εδώ πνίγηκε ο Πανάγος Γραμματικόπουλος, που προσπάθησε να τη διασχίσει χειμώνα χωρίς να υπολογίσει τα ορμητικά νερά). Η καλύτερη όμως φυσική πισίνα είναι η Λίμνη Κάδη, που διαθέτει και ένα μεγάλο καταρράκτη, όπου συνήθως μαζεύεται πολύς κόσμος, ανάμεσά τους και αρκετοί ξένοι τουρίστες. Μπορούμε άνετα να κολυμπήσουμε ως τη βάση του καταρράκτη για ένα φυσικό υδρομασάζ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΗΣ - ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου